Banner 980x90

Rēzeknē notiks ievērojamā kordiriģenta Mediņa 110.jubilejai veltīts pasākums

Daugavpils, 10.okt., LETA. Šodien plkst.14 Rēzeknē, Latgales Kultūrvēstures muzejā, notiks pasākums, kas būs veltīts ievērojamā mūzikas pedagoga, kordiriģenta Klementa Mediņa 110. jubilejai, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Mediņa dzīvē Rēzeknei bijusi īpaša vieta. Te viņš mācījies Valsts skolotāju institūtā, dienējis 9.Rēzeknes kājnieku pulkā, strādājis pilsētas skolās par dziedāšanas skolotāju, vadījis mūzikas vidusskolu un diriģējis daudzus korus. "Rēzeknē veidoju dziesmotu audzi, atdodot gudrību, jūsmu un sirdi," tā sava mūža nogalē viņš rakstīja dzejolī "Rēzeknei".

Pasākumā "Mediņa laiku" pasākuma gaitā atmiņā atsauks šīs izcilās personības radinieki un skolnieki. Savukārt mūzikas vēstures pētnieki Anna Āboliņa un Jānis Laizāns pavērs Mediiņa dzīves un profesionālās darbības lappuses.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)