Banner 980x90

Rēzeknē notiks Latgales atbrīvošanas no lieliniekiem 98.gadadienai veltīti piemiņas pasākumi

Daugavpils, 19.janv., LETA. Svētdien, 21.janvārī, Rēzeknē notiks Latgales atbrīvošanas no lieliniekiem 98.gadadienai veltīti piemiņas pasākumi, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Piemiņas pasākumu plkst.10 ievadīs dievkalpojums Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē. Turpinājumā Miera ielas kapos notiks piemiņas brīdis pie obeliska Latgales atbrīvošanas kaujās kritušajiem karavīriem. Savukārt plkst.13 Latgales vēstniecībā "Gors" tiks demonstrēta režisora Askolda Saulīša dokumentālās filmas "Astoņas zvaigznes". Filmu būs iespēja noskatīties bez maksas.

1919.gadā Latvijas armija padzina Bermonta karaspēku no Latvijas teritorijas, bet Latgale joprojām bija lielinieku varā. Sarkanās armijas spēki Latgalē bija diezgan ievērojami, tāpēc Latvijas Pagaidu valdība sāka militāru sadarbību ar Lietuvu un Poliju. 1919.gada decembrī Latvijas un Polijas armiju virspavēlniecības noslēdza līgumu par kopīgu kaujas darbību Latgales atbrīvošanā. 1920.gada 3.janvārī sākās latviešu – poļu karaspēka uzbrukums Latgales frontē un cīņa par Daugavpils atbrīvošanu. Līdz 3.janvāra pēcpusdienai tika atbrīvota Daugavpils, turpmākajās dienās tika atbrīvoti Višķi un Krāslavas apkaime, bet 21.janvārī - arī Rēzekne.

Latgales atbrīvošanai veltītos piemiņas pasākumus organizē Zemessardzes 3.Latgales brigādes Zemessardzes 32.kājnieku bataljons sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas domi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)