Banner 980x90

Rēzeknē notiks pirmizrāde Eihes iestudējumam par brāļu mīlestību

Daugavpils, 26.apr., LETA. Šodien plkst.19 Rēzeknes teātrī "Joriks" notiks itāļu mūsdienu dramaturga Fausto Paravidino lugas "Divi brāļi" iestudējuma pirmizrāde Mārtiņa Eihes režijā, aģentūru LETA informēja "Komunikāciju dizaina studijas" pārstāve Iveta Graudiņa.

Eihe ir piektais viesrežisors, kas šosezon strādā ar jaunajiem teātra "Joriks" latviešu trupas aktieriem. Pašreizējais Dailes teātra un Valmieras teātra režisors, iestudējis izrādes arī Nacionālajā un Liepājas teātrī, strādājis neatkarīgos projektos un festivālos. Eihes iestudējums "Smaržo sēnes" Valmieras teātrī ir saņēmis 2015./2016.gada Latvijas teātru gada balvu kategorijā "Gada mazās formas izrāde".

Režisors Rēzeknes iestudējumam izvēlējies Paravidino lugu "Divi brāļi", kuru autors uzrakstījis 24 gadu vecumā un nosaucis to par mazo traģēdiju piecdesmit trijās dienās. "Luga kaut kādā ziņā ir par mīlestību un par to, kā cilvēki nespēj tikt galā ar savām jūtām, un pie kā tas viss noved," stāsta Eihe.

Stāsts norisinās kādā dzīvoklī, kur brāļu Ļeva un Borisa savstarpējas uzticēšanās un ikdienišķo rūpju pasaulē ielaužas Ērika un izjauc līdzsvaru šķietami sakārtotajā ikdienā un attiecībās. Šķiet, ka brāļi uzstājīgi un pat uzmācīgi sargā viens otru no ārpasaules - sākumā tas ir Boriss, kurš mēģina pasargāt jaunāko no mīlestības un pieķeršanās, vēlāk aizbildniecības hierarhija apmet kūleni, un tas ir Ļevs, kurš greizsirdīgi cenšas saglabāt pastāvošo "status quo".

Iestudējumā lomās darbosies Laura Atelsone, Kārlis Derums un Kārlis Tols. Izrādes scenogrāfiju veidojusi Paraskēva Deikina. Izrādē aktieri izdziedās populārākās Nika Keiva balādes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)