Banner 980x90

Rēzeknē notiks seminārs Latgales skolu jauniešiem medijpratības veicināšanai

Daugavpils, 13.nov., LETA. Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) 1.decembrī norisināsies interaktīvs izglītojošs seminārs Latgales skolu jauniešiem medijpratības veicināšanai "365 dienas ar masu medijiem", aģentūru LETA informēja RTA Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Radošajā seminārā skolēni varēs piedalīties kritiskās domāšanas meistarklasē un interaktīvā komandu spēlē ´ Mediju detektīvs´, kur varēs demonstrēt un padziļināt savas zināšanas medijpratībā, cenšoties izsekot mediju satura veidošanas paņēmieniem.

"Skolēni ir viena no sabiedrības grupām, kas šobrīd patērē daudzveidīgus masu medijus un informāciju un ir arī vieglāk ietekmējama. Nepieciešams attīstīt kā sabiedrības, tā ikviena indivīda kritisko domāšanu un argumentācijas kultūru, lai mediju lietotāji spētu noteikt informācijas avotu, mērķi un saturā paustās vērtības," norāda RTA docente Sandra Murinska.

Skolēnu medijpratības veicināšanā nozīmīga loma ir satura veidošanas procesam, kurā tiek iesaistīti paši skolēni. Tādēļ pasākuma ietvaros ir organizēts arī video konkurss "Stāsta spēks". Tam aicināti piedalīties 8. – 12.klašu skolēni, iesūtot savus video. Galvenais video konkursa mērķis ir apzināties procesus, kā tiek radīti stāsti masu medijos, un veicināt skolēnos kritiskās domāšanas prasmes, pašiem iejūtoties video satura veidošanas profesionāļu lomās.

Konkursa uzdevums skolēnu komandām ir uzfilmēt video par to, kā masu medijos paustā informācija var mainīt un ietekmēt cilvēku domāšanu un rīcības spējas. Tas var būt reklāmas, dokumentāls vai izklaidējošs video, kurā tiek atainota informācijas ietekme uz sabiedrību. Video konkursa noslēguma ceremonija, video demonstrēšana un labāko video autoru apbalvošana notiks radošajā seminārā.

RTA sadarbībā ar Kultūras ministriju organizētajā seminārā aicināti piedalīties 8.-12.klašu skolēni un viņu skolotāji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)