Banner 980x90

Rēzeknē notiks tikšanās ar grāmatas "Skylarks and Rebels" autori Ritu Laimu no ASV

Daugavpils, 15.nov., LETA. Nākamnedēļ, 23.novembrī, plkst.15 Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā notiks tikšanās ar grāmatas "Skylarks and Rebels" (Cīruļi un dumpinieki) autori Ritu Laimu no ASV, aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

ASV dzimusī latviešu rakstniece Laima novembrī viesojas Latvijā, lai iepazīstinātu lasītājus ar savu pirmo grāmatu, kurā viņa stāsta par došanos uz PSRS okupēto Latviju astoņdesmito gadu sākumā, iepazīšanos ar latviešu fotogrāfu un uzturēšanās atļaujas pieprasīšanu 1982.gadā par lielu pārsteigumu gan saviem vecākiem un trimdas latviešiem, gan Padomju Latvijas varas iestādēm. Grāmatas 500 lapaspusēs aprakstīti septiņpadsmit gadi Padomju Latvijā, dzīve mazā Vecrīgas dzīvoklī, audzinot divus dēlus un iepazīstoties ar okupētās tēvzemes apslēpto vēsturi.

Rita Laima (pilnajā vārdā Rita Laima Bērziņa) piedzima ASV mākslinieka Ilmāra Rumpētera un dzejnieces Baibas Bičoles ģimenē, uzauga latviešu trimdas kultūras darbinieku sabiedrībā un studēja mākslu Parsons School of Design Ņujorkā. No 1982. līdz 1999.gadam Laima dzīvoja Latvijā, piedzīvojot padomju okupāciju, latviešu tautas Atmodas laiku un ilgi gaidīto neatkarību 1991.gadā. Laima ir rakstniece, tulkotāja, māksliniece un ilustratore. Viņai ir četri bērni un divi mazbērni.

Rakstnieces vizīti atbalsta ASV vēstniecība Latvijā un Latvijas Nacionālā bibliotēka. Laima piedalīsies vairāk nekā 15 pasākumos bibliotēkās visā Latvijā, lasot grāmatas fragmentus latviski un tiekoties ar lasītājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)