Banner 980x90

Rēzeknē par 100 datorprasmēs izglītotiem senioriem vairāk

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Rēzeknē noslēgušās šī gada "Lattelecom" sociālās atbildības iniciatīvas "Pieslēdzies, Latvija!" bezmaksas datorzinību apmācības senioriem, pilsētas informācijas portālam Rezekne24.lv pastāstīja Līga Bite, "Lattelecom" Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu vadītāja.

Rēzeknes 5. vidusskolas pasniedzēja Arvīda Vinceviča vadībā datora un interneta prasmes šogad apguva 101 dalībnieks, savukārt mācību vecākā dalībniece Irēna Znūteņa jaunās zināšanas apguva 79 gadu vecumā.

Skolas solā šoruden atgriezās 26 seniori vecumā virs 70 gadiem, apliecinot nepieciešamību apgūt jaunas prasmes visa mūža garumā. Savukārt katrs trešais mācību dalībnieks datora un interneta lietošanu apguva pirmspensijas vecumā. Divas trešdaļas dalībnieku apmeklēja krievu valodas, savukārt pārējie – latviešu valodas plūsmas nodarbības.

"Uz datorkursiem labprāt nāktu vēl un vēl. Senioriem tā ir iespēja iegūt ļoti noderīgas zināšanas, kā arī iemesls iziet no mājas un tikties ar citiem cilvēkiem. Mani priecē, ka pasākuma rīkotāji ir īpaši padomājuši par pensionāriem, nodrošinot šādas mācības datora un interneta lietošanā bez maksas," saka Rēzeknes datorapmācību vecākā dalībniece Irēna Znūteņa.

Teju puse jeb 43 seniori ar datoru iepazinās pirmo reizi, apmeklējot iesācējiem domāto mācību līmeni. Savukārt 58 seniori mācījās otrajā līmenī, apgūstot darbu ar Google meklētāju, e-pastu, Skype, internetbanku un citiem ikdienai noderīgiem interneta rīkiem. Drosmīgākie seniori kursu laikā piedalījās arī Latvijā pirmajā Senioru datorprasmju olimpiādē, jauniegūtās zināšanas pārbaudot gan individuālos uzdevumos, gan tiekot galā ar netradicionālu komandas izaicinājumu – Lego krokodila programmēšanu.

Arī laika posmā, kad nenotiek "Pieslēdzies, Latvija!" mācības, "Lattelecom" sniedz atbalstu ērtākai datora un interneta apguvei un lietošanai. Zvanot uz tālruni 67201777, seniori var saņemt bezmaksas atbalstu neskaidrību gadījumā un konsultācijas datora lietošanas pamatos. Ikvienam mājaslapā www.piesledzieslatvija.lv ir pieejama apmācību programma "Mācies pats" latviešu un krievu valodā. Savukārt "Lattelecom" Interaktīvās TV videonomā bez papildu maksas ir pieejamas īpaši izveidotas apmācību filmas senioriem, kas palīdzēs spert pirmos soļus datora apgūšanā.

"Pieslēdzies, Latvija!" iniciatīvu "Lattelecom" uzsāka 2008./2009.mācību gadā, un līdz šim Rēzeknē iemaņas moderno tehnoloģiju lietošanā apguvuši vairāk nekā 600 vecākā gada gājuma cilvēku. Šogad datorprasmju kursi norisinājās Rīgā un citās pilsētās ar lielāko senioru interesi - Daugavpilī, Rēzeknē, Jēkabpilī, Liepājā, Jelgavā un Cēsīs. "Pieslēdzies, Latvija!" septītajā mācību gadā iniciatīvas realizācijā iesaistīta Rīgas Aktīvo senioru alianse (RASA). Biedrības biedri reģistrēja iniciatīvas dalībniekus, koordinēja mācību grupas un līdz decembra beigām nodrošina mācības Rīgā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)