Banner 980x90

Rēzeknē par 23 618 eiro atjaunos Svētā Nikolaja vecticībnieku lūgšanu nama ēkas fasādi

Foto: rezekne.lv
Foto: rezekne.lv
Rēzeknē par 23 618 eiro atjaunos Svētā Nikolaja vecticībnieku lūgšanu nama ēkas fasādi, aģentūra LETA noskaidroja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Rēzeknes pilsētas dome nolēmusi piešķirt 10 000 eiro līdzfinansējumu lūgšanu nama ēkas fasādes atjaunošanai. Tādu pašu naudas summu minētajiem darbiem ir piešķīrusi arī Saeima. Savukārt kopējās Svētā Nikolaja vecticībnieku lūgšanu nama ēkas fasādes atjaunošanas izmaksas tiek lēstas 23 618 eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa.

Svētā Nikolaja vecticībnieku lūgšanu nams ir vienīgais koka dievnams Rēzeknē, kas celts 1885.-1906.gadā, tas ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis.

Savukārt Rēzeknes vecticībnieku kapu draudze ir viena no lielākajām Latvijā. Šajā draudzē darbojas Svētdienas skola, sociālais dienests, kā arī ir izveidots muzejs, kurā apkopota informācija par visu Latgales vecticībnieku kultūrvidi un atspoguļota draudzes vēsture un etnogrāfija.

Kā savā iesniegumā domei norādījis Rēzeknes vecticībnieku kapu draudzes padomes priekšsēdētājs Vladimirs Nikonovs, Svētā Nikolaja vecticībnieku lūgšanu nams ir krietni novecojis un, ņemot vērā tā apmeklētības intensitāti, steidzami jārisina vairāki ar tā uzlabošanu un labiekārtošanu saistīti jautājumi. Neapmierinošā stāvoklī ir arī piebraucamais ceļš un stāvlaukums, kurā nepieciešams atjaunot asfalta segumu.

Nikonovs arī uzskata, ka aktīvi apmeklētā dievnama apkārtne neatstāj pozitīvu iespaidu un daudziem var radīt arī nepareizu priekšstatu par ticīgajiem.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)