Banner 980x90

Rēzeknē par uzbrukumu bāriņtiesas pārstāvim aizturēta iereibusi divu bērnu māte

Rīga, 25.jūl., LETA. Pirmdien Rēzeknē aizturēta iereibusi sieviete, kura lietojusi alkoholu savu divu bērnu klātbūtnē un uzbrukusi bāriņtiesas pārstāvim, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Policijā saņemta informācija no Rēzeknes bāriņtiesas, ka kāda sieviete, visdrīzāk, atrodas alkoholisko dzērienu iespaidā un nespēj parūpēties par saviem bērniem. Uz notikuma vietu devušies gan policisti, gan mediķi, tāpat mājoklī bijuši bāriņtiesas un sociālā dienesta pārstāvji.

"Ienākot sievietes dzīvesvietā, likumsargi ieraudzīja, ka visapkārt valda nekārtība, bērnu māte tobrīd kopā ar vēl divām personām ir lietojusi alkoholiskos dzērienus, un visi trīs atradās acīmredzamā alkohola reibumā," notikušo aprakstīja Belova.

Sieviete atteikusies no alkohola koncentrācijas mērījuma veikšanas, savukārt viņas viesiem konstatēts 3,89 un 1,43 promiļu stiprs alkohola reibums.

Kamēr operatīvie dienesti veikuši bērnu apsekošanas pasākumus, sieviete kļuvusi agresīva, traucējusi darbiniekiem veikt savus pienākumus, ka arī uzbrukusi un vairakkārt iesitusi bāriņtiesas pārstāvim.

Ņemot vērā, ka sieviete bija manāmā alkohola reibumā un nespēja patstāvīgi par bērniem parūpēties, mediķi pieņēma lēmumu bērnus nogādāt slimnīcā, lai veiktu nepieciešamās veselības pārbaudes, savukārt sieviete nogādāta medicīnas iestādē alkohola reibuma konstatēšanai.

Belova klāstīja, ka sieviete iepriekš jau vairakkārt bija nonākusi bāriņtiesas un sociālo darbinieku redzeslokā. Tagad pieņemts lēmums par aizgādības tiesību pārtraukšana bērnu mātei, bet bērni nogādāti bērnu tēvam, kas varētu nodrošināt pienācīgu bērnu aprūpi.

Pret sievieti sākta administratīvā lietvedība par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu, kriminālprocess par uzbrukumu valsts varas pārstāvim, un tiek skaidroti visi notikuma apstākļi. Bargākais sods par kriminālpārkāpumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)