Banner 980x90

Rēzeknē pārrunās mūsdienīgas sporta stundu vadīšanas metodes

5.martā Daugavpils Olimpiskajā centrā un 6.martā Rēzeknes 1. vidusskolā notiks pirmie bezmaksas sporta izglītības semināri, kurus organizē "Swedbank" un Latvijas Olimpiskā komiteja, sadarbībā ar sporta labdarības pasākuma "Nike Riga Run" rīkotājiem. Semināros tiks apspriestas mūsdienīgas sporta stundu un treniņu vadīšanas metodes, kas veicinātu bērnu un jauniešu brīvā laika paradumu maiņu un uzlabotu fizisko veselību.

Sporta pedagogi izrādījuši ievērojamu interesi -  martā plānoti semināri arī Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Valmierā un Rīgā, kuriem kopumā pieteikušies vairāk kā 500 dalībnieki. Pieteikšanās turpinās interneta vietnē www.nikerigarun.lv

Semināros paredzētas sporta jomas profesionāļu lekcijas par sekojošām tēmām:
* Sporta skolotājs un treneris - padomdevējs un dzīves skolotājs (Ģ.Mihelsons, futbola skolas METTA vadītājs);
* Sabalansētas slodzes nozīme bērnu fiziskajā attīstībā (S.Rozenštoka, fiziskās veselības, sporta medicīnas un rehabilitācijas centra Sporta laboratorija vadītāja un sporta ārste);
* Sporta pedagogi - Olimpiskās kustības pamats (Aigars Birzulis, olimpiskās bronzas ieguvēju – volejbola dueta M.Pļaviņš/ J.Šmēdiņš - treneris);
* Mūsdienīgi vingrinājumi grupu un individuālajiem treniņiem (FS METTA).

Semināru sākums plkst.12.00 un katrs tā dalībnieks saņems sertifikātu saskaņā ar Ministru kabineta noteikto Pedagogu profesionālās pilnveides kārtību (Nr.431, 07.06.2011.).


Papildu informācja:

Kaspars Jēkabsons
Nike Riga Run pasākumu koordinators
E-pasts: kaspars@sportland.lv
Tālr.: 67511345

Bezmaksas semināri sporta pedagogiem:
5.martā plkst.12.00 Daugavpils Olimpiskajā sporta centrā;
* 6.martā plkst.12.00 Rēzeknes 1. vidusskolā;
* 12.martā plkst.12.00 Liepājas Olimpiskajā sporta centrā;
* 13.martā plkst.12.00 Ventspils Olimpiskajā sporta centrā;
* 19.martā plkst.12.00 Valmieras Olimpiskajā sporta centrā;
* 21.martā plkst.12.00 Jelgavas Olimpiskajā sporta centrā;
* 26.martā plkst.12.00 Rīgas Olimpiskajā sporta centrā;

 

Par "Swedbank" sporta izglītības programmu:

"Swedbank" sporta izglītības programmas galvenie mērķi ir veicināt daudzpusīgi izglītotu sporta pedagogu – nākotnes līderu izaugsmi, kas vairotu jauniešu vēlmi nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Programma tiek realizēta sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju un  labdarības pasākuma Nike Riga Run organizētājiem.

LOK ģenerālajā asamblejā, jau trešo gadu pēc kārtas, ar "Swedbank" naudas balvām tiks godināti trīs labākie jaunatnes sporta treneri, kā arī viens sporta skolas direktors. Līdz 1.martam Latvijas olimpisko sporta veidu federācijas aicinātas izvirzīt balvai Latvijas jaunatnes sporta skolu (sporta klubu) trenerus, darbā ar jauniešiem līdz 18 gadu vecumam. Pieteikumi jāadresē Latvijas Olimpiskajai komitejai. 

Par "Nike Riga Run":

"Nike Riga Run" ir vienīgais liela mēroga sporta pasākums Latvijā, kur pilnībā visi ieņēmumi no dalības maksām tiek novirzīti labdarībai – organizācijas "Ziedot.lv" projektam "Mazajām sirsniņām". Pasākuma sauklis "Palīdzi skrienot!" vislabāk raksturo "Nike Riga Run" ideju: piedaloties palīdzēt sev, rūpējoties par savu veselību, tajā pašā laikā sniedzot atbalstu bērniem, kam liegts kustību prieks. 2012. gadā pasākumā piedalījās 6670 dalībnieki, kopā saziedojot 21022,42 Ls. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)