Banner 980x90

Rēzeknē pieņemts lēmums par slimnīcas un poliklīnikas apvienošanu

Foto: Rēzeknes pilsētas pašvaldība
Foto: Rēzeknes pilsētas pašvaldība

Ceturtdien, 5.novembrī, Rēzeknes pilsētas domes deputāti pieņēma lēmumu par SIA "Rēzeknes Slimnīca" un SIA "Rēzeknes Veselības aprūpes centrs" (poliklīnikas) apvienošanu, pilsētas informācijas portāls Rezekne24.lv uzzināja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Kā norādīja pašvaldībā, tad slimnīcas un poliklīnikas apvienošanas mērķis ir uzlabot veselības aprūpes pieejamību Rēzeknē, optimizējot kapitālsabiedrību darbību, novēršot pakalpojumu sniedzēju sadrumstalotību, pakalpojumu dublēšanos, nodrošinot medicīnisko tehnoloģiju racionālu izvietojumu un to noslodzi, tādējādi mazinot speciālistu trūkuma risku, kā arī maksimāli efektīvi izlietot pieejamos finanšu resursus.

Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs uzsvēra, ka šis lēmums ir tikai lielā darba sākums, un darba gaitā daudz kas var mainīties. Turpmākie darba rezultāti būs atkarīgi no jaunās valdes un pieaicinātajiem ekspertiem. Bartaševičs uzskata, ka, reorganizējot iestādes, ieguvumu ir krietni vairāk, nekā zaudējumu. Šāds pamatojums tomēr neapmierināja opozīcijas deputātus, kuriem nav skaidrs, kāds ir abu iestāžu apvienošanas mērķis un audita ziņojumi, pēc opozīcijas deputātu domām, nav pietiekoši pārliecinoši. Tāpat opozīcijā esošie deputāti ir noraizējušies par ārstu aiziešanu no iestādes, savukārt domes priekšsēdētājs norādīja, ka šī brīža aplēses liecina par mediķu skaita palielināšanos veselības aprūpes iestādē, nevis samazināšanos.

Jaunās iestādes valde sastāvēs no trīs valdes locekļiem, kuru veidos pašreizējie SIA "Rēzeknes Slimnīca" valdes locekļi Irēna Rimša un Marita Zeltiņa, kā arī SIA "Rēzeknes Veselības aprūpes centrs" valdes loceklis Jānis Krišāns.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)