Banner 980x90

Rēzeknē taps kopīgs vietējo rokdarbnieču un adītāju no Dānijas un Nīderlandes darināts ziedu cimds

Daugavpils, 11.sept., LETA. Sestdien, 16.septembrī, Rēzeknē ciemosies adītājas no Dānijas un Nīderlandes, kuras kopā ar Tautas lietišķās mākslas studijas "Dzīpariņš" meistarēm no rudens ziediem veidos skaistu ziedu cimdu, aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Sestdien dāņu adītāju kluba meistares, tiekoties ar "Dzīpariņa" meistarēm, iepazīs gan pilsētu, gan šeit darinātos tradicionālos cimdus, zeķes, plecu lakatus un citus meistaru izlolotos rokdarbus. Pēc prezentācijām Rēzeknē vairāk nekā 20 dalībnieces kopīgi veidos ziedu cimdu, radot prieku sev un rēzekniešiem. Atkarībā no laika apstākļiem cimds varētu tikt veidots vai nu pie pilskalna, vai Festivāla parkā.

Dāņu adītāju klubs jau ciemojies Rīgā un Liepājā un no šodienas līdz 17.septembrim dodas pieredzes apmaiņas tūrē pa Latgali, kur plānota tikšanās ar Tautas lietišķās mākslas studijas "Dubna" pārstāvēm Līvānos, viesošanās Daugavpilī un Krāslavā, tikšanās ar audējām Indrā un Ludzas amatnieku centra meistariem. Latgales tūre noslēgsies ar dāņu adītāju viesošanos Rēzeknē, kur adītāju klubu uzņems un savstarpējos adīšanas smalkumos dalīsies "Dzīpariņa" meistares.

Rokdarbniece Karla Meijsena, kurai Nīderlandē ir sava adīšanas kompānija "The Dutch Knitters", Latvijā viesojas jau ceturto reizi un patlaban top viņas grāmata par Latvijas dizaina tehnikām. Kopā ar citām adītājām no Nīderlandes Meijsena iepazīst Latvijas adīšanas tradīcijas un tehnikas, praktiski apgūstot dažādu rokdarbu darināšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)