Banner 980x90

Rēzeknē vandāļi piecas reizes izdemolē ebreju kapus

Daugavpils, 13.sept., LETA. Pēdējā mēnesī Rēzeknes ebreju kapi Andreja Upīša ielā piecas reizes cietuši no vandāļu uzbrukumiem, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Kā pavēstīja Pilsētas saimniecības pārvaldes Galvenā speciāliste komunālinženiere Nellija Sināte, pirmo vandālisma akts fiksēts 11.augustā, kad tika konstatēti desmit kapsētas žoga sekciju bojājumi, par ko tika sastādīts akts, kurš tika nosūtīts Valsts policijai ar lūgumu sākt notikušā izmeklēšanu.

Trīs dienas vēlāk, 14.augustā, pašvaldības speciālisti fiksēja jaunus žoga betona fragmentu bojājumus. Trešais vandālisma akts notika 23.augustā, kad tika bojāts ne tikai žogs, bet arī apzīmēti atkritumu konteineri. Par visiem konstatētajiem bojājumiem pašvaldība ar iesniegumiem vērsās policijā.

8.septembrī pašvaldības speciālisti izsauca Valsts policijas pārstāvjus uz notikuma vietu, jo fiksētie pārkāpumi izrādījās nopietnāki nekā iepriekšējās reizēs, kā arī bojājumi jau skāra privātpersonu īpašumu. Līdzīgi bojājumi, tai skaitā: apgāzi kapakmeņi, salauztas vāzes, izmētātas puķes un salauzti soliņi, tika fiksēti arī dienu vēlāk.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S) uzskata, ka vandālisma akti nav attiecināmi uz sīku huligānismu, bet gan apzinātu nacionālā naida kurināšanu, kā arī mērķtiecīgu gan pašvaldības, gan privātpersonu īpašuma bojāšanu.

"Atbildīgajām personām ir jāsaņem sods kriminālprocesa ietvaros. Šie vandālisma akti izsaukuši plašu rezonansi gan pilsētā, gan ārpus tās robežām, tāpēc arī atbildīgo personu vārdi ir jāzina visiem. Rēzeknes iedzīvotāji pagātnē ļoti smagi cietuši no traģiskajiem Holokausta notikumiem, tāpēc nav nekā pārsteidzoša, ka tamlīdzīgi nodarījumi tiek uztverti ļoti asi," teica Bartaševičs.

Rēzeknes mērs pauda cerību, ka kapu postītāji tiks atrasti un sodīti, kā arī apsolīja novērst žoga bojājumus un ķerties klāt jauna nožogojuma celtniecībai.

1.augustā ticis parakstīts līgums ar SIA "Baltijas celtnieks" par žoga celtniecību apkārt ebreju kapiem, kopējā līguma summa – 5038 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)