Banner 980x90

Rēzeknes budžeta deficīts šogad varētu sasniegt 14 miljonus eiro

Rīga, 31.janv., LETA. Rēzeknes pašvaldības budžeta deficīts 2019.gadā varētu sasniegt 14 miljonus eiro, aģentūra LETA uzzināja pilsētas domē.

Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs (S) preses konferencē paziņoja, ka budžetu plānots apstiprināt tuvākajā laikā, un tā ieņēmumi plānoti 46 miljonu, bet izdevumi - 60 miljonu eiro apmērā.

Lielākā daļa budžeta līdzekļu paredzēta Eiropas Savienības fondu līdzfinansēto projektu īstenošanai, tāpat ievērojama līdzekļu daļa tiks novirzīta izglītības un sporta nozarēm. Pilsētā plānots sakārtot Brīvības, Ezera ielu, turpināt olimpiskā izveides projektu. Tāpat šogad par aizņēmuma līdzekļiem plānots pārbūvēt 6.vidusskolas stadionu.

Bartaševičs arī informēja, ka pilsētā plānota īres nama būvniecība. Izdevumus pašvaldība plāno segt, ņemot kredītu, ko vēlāk varētu atmaksāt no iekasētajiem līdzekļiem par dzīvokļu īri. Februārī pašvaldība plāno veikt iedzīvotāju aptauju par šāda projekta nepieciešamību.

Apstiprinot Rēzeknes pašvaldības 2018.gada budžetu gada sākumā, pamatbudžeta ieņēmumi tika plānoti 48,8 miljonu eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)