Banner 980x90

Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā skatāma izstāde "Atvaļinātas personas piezīmes."

Foto: Anna Romanovska
Foto: Anna Romanovska

No 5. februāra Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā (2. stāvā,  Atbrīvošanas alejā 81) aplūkojama Evitas Skrebinskas zīmējumu izstāde, pilsētas informācijas portālam Rezekne24.lv pavēstīja pati māksliniece.

Skrebinska norāda: "Romantiskie raksta dienasgrāmatas, atvaļinātie – memuārus, lietišķie – plānotājos. Man šobrīd ir vairāk laika kā citiem, un es zīmēju. Tēlos pārvēršu domas un emocijas, kas radušās kaut ko izlasot, kādu cilvēku satiekot, uzklausot, ieraugot, savus dzīves notikumus šķērsojot. Tā rodas piezīmes manā dienasgrāmatā – grafiskā, mazliet aizšifrētā.

Izvēloties visparastākos materiālus, kas vienmēr ir blakus, - A4 lapa, parastais zīmulis vai pildspalva,- rodas no laika straumes izrautu mirkļu ilustrācijas.  Brīdī, kad domāts par pusaudža audzināšanu, radies zīmējums "Māte un meita", citu bērnu iepriecinot tapis "Drauga sunīts", par pagātni "Aristokrāts", par iespējamiem ceļojumiem "Japānis", "Itālis"... un tā joprojām.

Šī izstāde ir autobiogrāfiska. Līdz šim veicu dažādus uzdevumus grafisko iespieddarbu sagatavošanā Valsts robežsardzes koledžā, tagad sāku iejusties brīvmākslinieces lomā. Mēģinu sajust un stiprināt to pamatu, kas manī ir nemainīgs, un veltīt laiku sev, lai atrastu jaunus ceļus un izteiksmes veidus. Tāpēc izstāde ieguvusi pārdomu noskaņu – reizēm skumju, reizēm priecīgu vai apcerīgu."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)