Banner 980x90

Rēzeknes mērs neplāno pārsūdzēt viņam piemēroto naudas sodu

Foto no Rēzeknes pilsētas domes arhīva
Foto no Rēzeknes pilsētas domes arhīva

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (SC) aģentūrai LETA atzina, ka neplāno pārsūdzēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumu piemērot viņam naudas soda par nelikumīgu publicēšanos vietējā laikrakstā.

"Lai arī pēc būtības uzskatu, ka man tomēr bija tiesības aizstāvēties, arī izmantojot pašvaldības izdevumu "Rēzeknes Vēstnesis", jo mans gods ticis aizskarts kā domes priekšsēdētāja, nevis kā privātpersonas gods, tomēr naudas sodu esmu jau samaksājis un strīdēties ar KNAB neplānoju, jo tiesības uz pastāvēšanu ir dažādām versijām, un šajā gadījumā, manuprāt, nav lielas jēgas strīdēties," norādīja Bartaševičs.

Saistībā ar goda un cieņas aizskārumu publikācijās portālā "Kompromat.lv" un laikrakstā "Ludzas Zeme" Rēzeknes mērs plāno turpināt aizstāvēt sevi civiltiesiskā kārtībā, vēršoties ar prasībām tiesā.

Jau vēstīts, ka KNAB piemērojis 150 eiro naudas sodu Bartaševičam par nelikumīgu publicēšanos pašvaldības izdevumā "Rēzeknes Vēstnesis".

Bartaševičs izdevumā "Rēzeknes Vēstnesis" publicējis informāciju par sava vārda un cieņas aizstāvību, kā arī par veiktajiem pasākumiem, lai atsauktu par viņu citos laikrakstos publicēto aizskarošo informāciju.

KNAB uzskata, ka šāda informācija nav saistīta ar laikraksta izdošanas mērķi - informēt pilsētniekus par pašvaldības darbu, darba plāniem, pilsētas attīstību.

KNAB konstatēja, ka Bartaševičs pārkāpumu izdarīja aiz neuzmanības. Par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konfliktā Bartaševičam piemērots 150 eiro naudas sods.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)