Banner 980x90

"Rēzeknes namsaimnieka" darbinieku KNAB tur aizdomās par kukuļa pieprasīšanu

Daugavpils, 5.janv., LETA. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu saistībā ar kāda pašvaldības SIA "Rēzeknes namsaimnieks" darbinieka iespējamām pretlikumīgām darbībām - prettiesisku labumu pieprasīšanu un pieņemšanu, aģentūru LETA informēja Rēzekne pilsētas pašvaldībā.

Aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis par nodarbošanās aizliegumu un papildu drošības līdzeklis par aizliegumu tuvoties noteiktām personām un vietai.

Kā norāda pašvaldībā, par kukuļa pieprasīšanu aizdomās turētais ir SIA "Rēzeknes namsaimnieks" biroja darbinieks. Pašvaldība gan pagaidām neizpauž, cik liels kukulis, par kādām darbībām un kā interesēs ticis pieprasīts.

Komentējot radušos situāciju, Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S) atzīst, ka koruptīvas darbības pašvaldības kapitālsabiedrībā, protams, nav pieļaujamas un ir jāsoda saskaņā ar Krimināllikumu.

"Rēzeknes pilsētas dome, pildot kapitāldaļu turētāja pienākumus, seko līdzi uzņēmumā notiekošajiem procesiem, veic auditus un regulāri kontaktējas ar kapitālsabiedrības darbiniekiem, taču, kā redzams, tas neizslēdz šādu incidentu rašanās iespēju. Esmu sarūgtināts, ka šāds incidents ir noticis, taču rezultāts ir pozitīvs, jo sekos atbilstoša rīcība no likumu sargājošām iestādēm, kas varētu mazināt šo tendenci nākotnē," uzsver Bartaševičs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)