Banner 980x90

Rēzeknes pilsētas svētkos pirmo reizi Latgalē uzstāsies duets "Duo Esmera" no Holandes

Rīga, 9.jūl., LETA. No 2.augusta līdz 4.augustam norisināsies Rēzeknes 734.dzimšanas dienas svinības, kurās pirmo reizi Latgalē uzstāsies duets "Duo Esmera" no Holandes, aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Pilsētas svētkus duets ieskandinās 2.augustā plkst.16 ar ērģeļmūzikas koncertu "No Holandes Latgalei" Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē. Upeniece skaidroja, ka mākslinieki Una Cintiņa un Žans Sebastians Bouvārs satikās Amsterdamā 2007.gadā, kur joprojām dzīvo un darbojas, regulāri koncertē dažādās Eiropas valstīs, arī Latvijā, tomēr Latgalē duets koncertēs pirmo reizi. Rēzeknes katedrālē visu laikmetu mūzikā izskanēs Sv.Jaunavai Marijai veltīta koncertprogramma.

Savukārt Rēzeknes Festivāla parkā plkst.18 skanēs XVI Starptautiskā akordeonistu plenēra "Rēzekne 2019" noslēguma koncerts, kurā šogad jaunos akordeonistus iedvesmos Rahmaņinova Tambovas Valsts mūzikas pedagoģijas institūta aspirants Nikolajs Bažilins. Pēc tam plkst.19 pilsētu iekrāsos Rēzeknes jauniešu mūzikas un deju grupas.

Dienas noslēgumā, plkst.21, uzstāsies mūziķis Ralfs Eilands un hiphop mākslinieki Ozols, ansis, Edavārdi, Beiraks un Fantiq, bet par nakts disko mūziku rūpējies dīdžejs Nonserious.

3.augustā, sestdien, no plkst.10 līdz 15 darbosies svētku tirgus Brāļu Skrindu ielā pretī Rēzeknes kultūras namam. Tāpat dienas laikā būs iespēja vērot un piedalīties "Ghetto Games", kas notiks Atbrīvošanas alejā.

Sestdienas vakara programma plkst.20 sāksies ar tradicionālo Rēzeknes iestāžu un organizāciju svētku gājienu "Visi ceļi ved uz Rēzekni!". Pēc gājiena Festivāla parkā būs redzama grupa "Baritoni", kurā apvienojušies mūziķi Ingars un Artūrs Puncuļi, Mārtiņš Strods un Normunds Litovnieks.

Plkst.22 būs iespēja piedzīvot Baltijas muzikālo strūklaku šovu "Divdesmit piecās dziesmās apkārt zemeslodei", kas būs muzikāls ūdens strūklaku, lāzeru, gaismu un video projekciju šovs. "Divi fantastisku balsu īpašnieki, visdažādāko muzikālo žanru dziedātāji - Annija Putniņa un Miks Dukurs -, izpildot vairāku valstu un mūzikas stilu hitus, liks dzīvot līdzi šova varoņu gaitām, bet seši lieliski dejotāji, horeogrāfes Ievas Kemleres vadībā, ar dejas un kustības palīdzību uzburs skatītājiem aizraujošus notikumus," šovu aprakstīja Upeniece.

Koncertšovs noslēgsies ar svētku salūtu, pēc kura plkst.23.30 Rēzeknes pakalnus pieskandinās disko grupa "Boney M".

4.augustā, svētdien, plkst.11 notiks tradicionālā Ģimeņu parāde, kurā piedalīties var ne tikai Rēzeknes ģimenes ar bērniem, bet arī novadā un citās Latvijas pilsētās dzīvojošās ģimenes. Parādes tēma - "Fantāzijas lidojums". Atraktīvākā un radošākā ģimene saņems galveno balvu no pasākuma ģenerālsponsora - kruīza ceļojumu visai ģimenei uz Zviedriju -, bet pārējām ģimenēm būs iespēja laimēt dažādas vērtīgas balvas no parādes atbalstītājiem.

Ieeja Rēzeknes svētku pasākumos ir bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)