Banner 980x90

Rēzeknes pilsētas svētkos uzsākta mākslas filmas "Reiz Rēzekne" filmēšana

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ar mērķi popularizēt Rēzeknes pilsētu pēc Pašvaldības aģentūras "Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs" ierosinājuma, Rēzeknes pilsētas svētku ietvaros piektdien, 29.jūlijā, Latvijas un Krievijas apvienotā mākslinieku grupa veiksmīgi uzsākusi uzņemt īsmetrāžas mākslas filmu "Reiz Rēzeknē". 

Kā pilsētas informācijas portālu Rezekne24.lv informē  īsfilmas "Reiz Rēzeknē" direktors Edgars Blinovs, filma ir mūsdienu piedzīvojumu komēdija, kura pilnībā tiks uzfimēta 2016.gada augustā, lai jau nākošgad filma varētu startēt kinofestivālā "Open Place" kā darbs no Rēzeknes pilsētas, piedzīvojot savu pirmizrādi tieši šeit.

Scenārija autors ir Krievijas scenārists Viktors Pipā, kuram bija iespēja iepriekš izbaudīt Rēzeknes pilsētas ielas, būves, zaļas un atpūtas zonas, lai iejustos rēzekniešu atmosfērā un maksimāli ticami nodotu sajūtas un emocijas gan filmas personāžiem, gan filmas skatītājem.

Filmas producents Sergejs Novožilovs, kurš šogad jau ceturto reizi Latgales Vēstniecībā "GORS" telpās organizē kinofestivālu "Open Place" ir pieaicinājis profesionālo režisoru no Maskavas - Aleksandru Baršaku, atzīst, ka šis darbs ļaus apvienoties divu valstu aktieriem un talantīgajiem cilvēkiem, lai rezultātā sanāktu labs un draudzīgs kopdarbs.

Filmas tehnisko nodrošinājumu veic profesionālā filmēšanas komanda no Rīgas, kuru vada pieredzējušais operators Aleksandrs Grebņevs. Viņu varēja pamanīt un sadzidrēt Rēzeknes pilsētas svētkos piektdien, 29.jūlijā, kad pie Pilskalna, kur notika Viduslaiku programma, tika filmēta viena no epizodēm, bet lielas pasākuma apmeklētāju uzmanības dēļ, operatoram nācās cilvēkiem aizrādīt neskatīties kamerā. Tas viss bija nepieciešams tāpēc, lai maksimāli rādītu ticamības efektu.

Aktieri filmas galvenajām lomām rūpīgi tika atlasīti, ņēmot vērā tēlu raksturojumus. Starp tiem leģendārā Latvijas kino zvaigzne - Arnis Līcītis, kā arī šarmantais Andris Bulis, neatkārtojamie Dailes teātra aktieri Sarmīte Rubule, kā arī rēzekniešiem jau pazīstāms Edijs Zalaks, kurš 2015.gada teātra-studijas "Joriks" izrādē Donkihot nepārspējami notēloja savu lomu un Pašvaldības aģentūras "Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs" direktore Jūlija Danilina. Starp Krievijas aktieriem filmā ir iesaistīta harizmātiskā Jelizaveta Arzamasova, kolorītais Maksims Kolosovs un pats filmas scenārija autors - Viktors Pipā.

Bez šaubām, filmas uzņemšanā būs iesaistīti arī citi aktieri, kuri spēlēs otrā plāna lomas. Šos aktierus esam atraduši tepat, Rēzeknē. Tāpat, neiztikt arī bez tiem, kuri palīdz veidot filmu interesantu un aizraujošu. Par to rūpējās mākslinieces Viktorija Zaiceva un Paraskēva Deikina.

Tradicionāli, pirms filmas veidošanas, uzfilmējot filmas pirmos kadrus, tiek sists šķīvis uz kura pirms tam tiek uzrakstīti visas komandas vārdi un uzvādi. Arī šoreiz, pieturoties šai tradīcijai esam situši šķīvi, ar mērķi, lai filma izdotos.

Taču, pirms sasist šķīvi, režisors Aleksandrs Baršaks teica, ka kaut kas līdzīgs šeit notiek pirmo reizi, jo maza Rēzekne debitē lielajā kinematografā, vai liela Rēzekne mazā kinematografā, ka mēs visi šādā komandas sastāvā nekad neesam darbojušies, tāpēc esam pagodināti uzsākt filmas "Reiz Rēzeknē" uzņemšanas procesu. Vēl režisors atzīmējis, ka viss būs ļoti aizkustinoši, filma būs piepildīta ar mīlestību, tā tiks uzfilmēta ļoti ātri un lēti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)