Banner 980x90

Rēzeknes pūtēju orķestrim uzvara

Trešdien, 3.jūlijā, Rēzeknes novada un Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris tika atzīts par labāko Dziesmu un Deju svētku pūtēju orķestri konkursa III grupā, pilsētas informācijas portālam Rezekne24.lv vēsta Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Ļaksa.

"Protams, tik atbildīgā brīdī uztraukuma dēļ kvalitāte nedaudz samazināsies, tomēr orķestra dalībnieki bija spoži gan profesionālā ziņā, gan skatuviskā šarma ziņā," prieku pauda orķestra diriģents Romāns Ivanovs. Viņš bija gandarīts par augstajiem rezultātiem un atzina, ka nav dzirdējis citu dalībnieku uzstāšanos, jo orķestra dalībnieki pēc savas uzstāšanās bija devušies atpūsties pie jūras.

Šī Rēzeknes pūtēju orķestrim bija pirmā uzstāšanās jaunajos Ināras Apeles veidotajos tērpos, ko, gatavojoties Dziesmu svētkiem, sarūpējusi Rēzeknes novada pašvaldība. Par jaunajiem tērpiem ir saņemtas uzslavas.

Konkursā orķestris izpildīja vienu obligāto skaņdarbu - R. Rēriha "Maza svīta pūtēju orķestrim", kā arī divus izvēles skaņdarbus - J.Karlsona "Svinīgā mūzika" un R. Šeldona "Beisaidas portrets".

Kopumā Rēzeknes novada un Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas pūtēju orķestrim šis ir bijis veiksmīgs gads, jo martā iegūta 1.vieta Latvijā izglītības iestāžu orķestru skatē, savukārt jūnija sākumā viņi atgriezās ar sudraba diplomu no Starptautiskā bērnu orķestru festivāla "Zlota trabka" ("Zelta trompete") Polijā.

Vēl pūtēju orķestrim ir atlikusi uzstāšanās kopā ar Dziesmu svētku kopkori, lielajā noslēguma koncertā svētdien, plkst.19.00 Mežaparka Lielajā estrādē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)