Banner 980x90

Rēzeknes SEZ izsola par 4,7 miljoniem eiro izveidoto ražošanas objektu

Jelgava, 11.dec., LETA. Rēzeknes pašvaldība piedāvā investoriem iegūt nomas tiesības uz ražošanas objektu Rēzeknes speciālajā ekonomiskajā zonā (SEZ), kura izveidē ieguldīti 4 715 689 eiro, aģentūru LETA informēja SEZ pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Utāne.

Ražošanas kompleksa Viļakas ielā 1 kopējā platība ir 6768 kvadrātmetri, tai skaitā ražošanas korpuss ar kopējo platību 4962 kvadrātmetri, 1806 kvadrātmetrus plašas administratīvās telpas, sadzīves un tehniskās palīgtelpas, kā arī ar ēkām saistītie pievedceļi un stāvlaukumi ar kopējo platību 3778 kvadrātmetri. Papildus ēkas izbūvei ir atjaunota blakus esošā infrastruktūra - asfaltbetona pievadceļš un inženiertehniskās komunikācijas.

Īpašums pieder Rēzeknes domei, kura rīko izsoli par nomas tiesībām. Nākamajos trijos gados objekta īrniekam jāiegulda ilgtermiņa nefinanšu investīcijas 3 500 000 eiro apjomā un jāizveido 95 darba vietas.

Pieteikumi dalībai izsolē tiek pieņemti līdz 2019.gada 8.februārim. Izsoles tiesību nosacītā nomas maksa ir 2720 eiro mēnesī, neskaitot pievienotās vērtības nodokli. Nomas termiņš - 30 gadi.

Investori, kas attīsta uzņēmējdarbību un iegulda projektos investīciju objekta teritorijā, var pretendēt uz Rēzeknes SEZ priekšrocībām, skaidroja Utāne. Pašlaik Rēzeknes SEZ komercsabiedrībām ir pieejami nodokļu atvieglojumi līdz pat 55% apmērā no kopējām investīciju izmaksām.

Rēzeknes SEZ kopplatība ir 1155 hektāri, kas ietver Rēzeknes pilsētas un Rēzeknes novada Vērēmu, Griškānu un Ozolaines pagastu administratīvo teritoriju. Ar Rēzeknes SEZ komercsabiedrības statusu 2018.gada sākumā darbojas 18 komercsabiedrības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)