Banner 980x90

"Rēzeknes Siltumtīkli" pērn strādājuši ar 1,4 miljonu eiro peļņu

Daugavpils, 23.marts, LETA. Pagājušo gadu AS "Rēzeknes Siltumtīkli" noslēgusi ar peļņu 1 394 036 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Pērn uzņēmums apgrozījis 8 957 796 eiro, kas ir par 10% mazāk nekā gadu iepriekš.

Saskaņā ar attiecīgo domes lēmumu 10% no peļņas tiks izmaksāti kapitāldaļu turētājam - Rēzeknes pilsētas domei, bet pārējā summa tiks ieguldīta uzņēmuma attīstībā.

Atskatoties uz paveikto, pašvaldība atzīmē, ka pērn tika uzsākts arī uzņēmuma reorganizācijas process, kura gaitā "Rēzeknes Siltumtīkli" tiks apvienoti ar SIA "Rēzeknes enerģija", kuras visas saistības pārņems "Rēzeknes Siltumtīkli". Lai jaunais apvienotais uzņēmums nākotnē veiksmīgi attīstītos, ir izstrādāta attīstības stratēģija 2017.-2019.gadam, kas paredz arī alternatīvu apkures veidu un tehnoloģiju izpēti.

Tāpat beidzot noslēdzies tiesvedības process ar AS "Latgales enerģiju" un uzņēmumam izdevās panākt daļēju parāda atmaksu 1 043 847 eiro apmērā.

Savukārt pateicoties koģenerācijas stacijas uzstādīšanai katlumājā Atbrīvošanas alejā 155a, 2016.gada aprīlī tika iesniegts ražošanas tarifu projekts šai koģenerācijas stacijai un katlumājā Meža ielā 1/2. Tarifu projekts tika apstiprināts un stājās spēkā 2016.gada 1.decembrī.

Tāpat kā iepriekšējos gados, uzņēmums īpašu uzmanību veltījis dažādiem remontdarbiem un profilakses pasākumiem, tajā skaitā tika demontētas mazuta saimniecības un sāls stacijas būvkonstrukcijas, kā arī katlumājas Rīgas ielā 1 teritorijā tika ierīkota jauna ugunsdzēšanas tvertne.

Kopā remontdarbi "Rēzeknes Siltumtīkliem" pagājušajā gadā izmaksāja 211 644 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)