Banner 980x90

Rēzeknes slimnīcā darbību sācis stomas un brūču aprūpes kabinets

Daugavpils, 8.dec , LETA. Rēzeknes slimnīcas Ambulatorajā daļā darbību sācis jauns stomas un brūču aprūpes kabinets, kurš patlaban ir vienīgais šāda veida kabinets Latgalē, aģentūru LETA informēja SIA "Rēzeknes slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Sondore-Strode.

Stomas un brūču aprūpes kabinetā kvalificēti darbinieki sniegs palīdzību stomas (mākslīgi izveidotas atveres vēdera sienā), nedzīstošu brūču - kāju čūlas, izgulējumi, onkoloģiskas čūlas, inficētas brūces, diabētiskas pēdu čūlas - gadījumā, kā arī aprūpēs brūces pēc operācijām un veiks pēcoperācijas diegu izņemšanu. Te būs iespēja uzzināt, kā izvēlēties nepieciešamo stomas maisiņa izmēru, par ilgstoši nedzīstošu brūču, stomas un pēcoperācijas brūču kopšanas līdzekļu un palīgmateriālu pareizu izmantošanu.

Stomas un brūču aprūpes kabinets atvērts ar mērķi, lai pacienti saņemtu augsti kvalificētu aprūpi pēc iespējas tuvāk savai dzīvesvietai. Stomas un brūču aprūpes kabinetā pēc palīdzības nedzīstošu brūču, pēcoperācijas brūču aprūpē, kā arī lai pēc operācijas izņemtu diegus, var vērsties jebkurš iedzīvotājs, neatkarīgi no tā, kādā ārstniecības iestādē veikta operācija vai iepriekšēja brūču vai stomas aprūpe.

Pašlaik šī kabineta apmeklējums ir maksas pakalpojums, bet nākamgad, lai stomas pacientiem nodrošinātu bezmaksas aprūpes procedūras, plānots saņemt valsts finansējumu. Ar pacienta transportu un iepriekš vienojoties, SIA "Rēzeknes slimnīca" stomas un brūču aprūpes kabineta darbinieces veiks aprūpi mājas apstākļos un palīdzēs apgūt šim nolūkam nepieciešamās prasmes.

Pirms apmeklēt stomas un brūču aprūpes kabinetu vēlams ģimenes ārsta vai ārsta speciālista nosūtījums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)