Banner 980x90

Rēzeknes slimnīca par 49 000 eiro iegādājas aprīkojumu Dzemdību-ginekoloģijas nodaļai

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
SIA "Rēzeknes slimnīca" par 49 214 eiro iegādājusies piecas jaunas medicīniskās iekārtas Dzemdību-ginekoloģijas nodaļas vajadzībām, aģentūru LETA informēja SIA "Rēzeknes slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Sondore-Strode.

Pateicoties Rēzeknes pilsētas domes finansiālam atbalstam, Dzemdību-ginekoloģijas nodaļas vajadzībām iegādāti un uzstādīti divi kardiotokogrāfi, bezvadu/ūdens dzemdību mātes-augļa vitālo funkciju monitoringa sistēma, moderna elektriski regulējamā dzemdību gulta, pacientu izmeklēšanas un pārvietošanas rati, kā arī divi ginekoloģiskie krēsli.

Kā norāda medicīnisko iekārtu piegādātāja SIA "Arbor Medical Korporācija" pārstāvis Jānis Miezītis, Rēzeknes slimnīcas Dzemdību-ginekoloģijas nodaļa patiesi var lepoties ar iegādātajām iekārtām, īpaši ar modernajiem, jaunākās paaudzes ginekoloģiskajiem krēsliem, turklāt Rēzeknes slimnīca ir viena no nedaudzajām ārstniecības iestādēm valstī, kam ir šāda tipa pēdējā modeļa krēsli.

Miezītis arī akcentē, ka Rēzeknes slimnīcā tagad kardiotokogrāfija tiek veikta ar novatorisku telemedicīnas ierīci dzemdniecībā, turklāt šāda modeļa ierīce ir tikai nedaudzās ārstniecības iestādēs Latvijā. Jauniegādātā bezvadu "Philips" Avalon zondu sistēma ir moderna augstākās klases kardiotokogrāfijas iekārta, kuru izmanto dzemdību nodaļās visā pasaulē, jo tā nodrošina augstu augļa un mātes izmeklējumu precizitāti un drošību. Iekārta nodrošina dvīnīšu un pat trīnīšu monitoringa iespēju, augļa kustību aktivitātes monitoringu, bet, pateicoties īpašām ūdensizturīgām zondēm, nodrošina iespēju veikt izmeklējumus arī ūdens vidē - dušā, vannā.

Bezvadu telemetrijas sistēma nodrošina maksimālu mātes komfortu un drošību pirmsdzemdību laikā, dodot iespēju veikt nepārtrauktu augļa monitoringu pat pacientes pārvietošanās laikā līdz 100 metru rādiusā no bāzes monitora.

Rēzeknes slimnīcā ik gadu piedzimst vairāk nekā 500 mazuļi, pērn - 583. Dzemdību-ginekoloģijas nodaļas vadītājs Pāvels Ļubenko atzīst, ka šāds aprīkojums būtiski atvieglos dzemdību procesu topošajām māmiņām un nodrošinās labākus darba apstākļus slimnīcas personālam. "Liela daļa no Dzemdību-ginekoloģijas nodaļā esošajām medicīniskajām iekārtām bija gan morāli, gan fiziski novecojušas. Patlaban nodaļa ir ne tikai renovēta, iegūstot mājīgas, gaišas, estētiski pievilcīgas palātas un zāles, bet arī aprīkota ar jaunāko un modernāko aparatūru," uzsvēra Ļubenko.

Iegādātā aparatūra ne tikai uzlabo slimnīcas infrastruktūru, bet arī nodrošina jaunāko medicīnas tehnoloģiju ienākšanu reģionā. "Tādējādi mēs esam modernizējuši ne tikai slimnīcas Dzemdību-ginekoloģijas nodaļas vidi, bet arī pilnveidojuši ārstniecības un diagnosticēšanas iespējas mūsu pacientiem," ar gandarījumu atzīst SIA "Rēzeknes slimnīca" valdes priekšsēdētāja Marita Zeltiņa.

Patlaban, ieviešot jaunākās tehnoloģijas un ārstēšanas metodes, Rēzeknes slimnīcas Dzemdību-ginekoloģijas nodaļa ir kļuvusi par vienu no mūsdienīgākajām un profesionālākajām dzemdniecības-ginekoloģijas nodaļām reģionā, turklāt augsti kvalificētā personāla individuālā attieksme un mūsdienīgais aprīkojums ir garants, ka māmiņa un mazulis savos pirmajos dzīves brīžos tiks rūpīgi un profesionāli aprūpēti.

Rēzeknes slimnīca jaunajām māmiņām un interesentiem piedāvā arī iespēju iepazīt Dzemdību-ginekoloģijas nodaļu klātienē, apskatot renovēto nodaļu un mājīgās palātas, pieejamo aprīkojumu, funkcionālo un mūsdienīgo dzemdību zāli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)