Banner 980x90

Rēzeknes slimnīcā pazudušas narkotisko zāļu uzskaites grāmatas (video)

Otrdien, 5.martā ziņai pievienots Latgales Reģionālās TV video

Rēzeknes slimnīcā nesen konstatēta vairāku narkotisko zāļu stingras uzskaites grāmatu pazušana no Narkoloģijas nodaļas un slimnīcas arhīva, aģentūrai LETA pastāstīja Rēzeknes slimnīcas valdes locekle Diāna Gavare-Karpova.

Šis apstāklis radījis ārstniecības iestādes vadībai bažas par to, ka slimnīcā, iespējams, ilgstoši zagtas narkotiskās vielas.

Pārbaužu laikā konstatēts, ka no ārstniecības iestādes varētu būt pazuduši seši vai septiņi žurnāli, kas atspoguļo narkotisko vielu apriti ārstniecības iestādē laika posmā no 2009. līdz 2012.gadam.
Cik un kādas narkotiskās vielas varētu būt pazudušas Gavare-Karpova nemācēja pateikt. Kā biežāk izmantotos preparātus viņa minēja "Diazipeksu", "Fentamilu" un "Promedolu".

Pagaidām nav īsti skaidrs, kurš varētu būt vainojams žurnālu pazušanā, jo par žurnāliem atbildīgs ir visai plašs slimnīcas darbinieku loks.

Uz jautājumu - kā tas gadījies, ka ar 2009.-2012.gadu datēto žurnālu pazušana ir konstatēta tikai tagad, ārstniecības iestādes vadītāja atbildēja, ka, neskatoties uz to, ka narkotisko vielu aprite slimnīcā tiek kontrolēta regulāri, līdz šim par vecajiem žurnāliem neviens tā īsti nebija ieinteresējies.

Sakarā ar narkotisko vielu aprites jomā slimnīcā konstatētajiem pārkāpumiem ārstniecības iestādes vadība ir vērsusies Veselības inspekcijā un Valsts policijā.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne aģentūrai LETA apstiprināja, ka pagājušajā nedēļā no Rēzeknes slimnīcas vadības ir saņemts iesniegums par to, ka no Narkoloģijas nodaļas un slimnīcas arhīva ir pazudusi narkotisko zāļu stingras uzskaites grāmata. Patlaban šis iesniegums tiek pārbaudīts.

Šis nav pirmais gadījums, kad Rēzeknes slimnīcā, iespējams, pazudušas narkotiskās vielas.

2010.gada 19.novembrī policijā tika sākts kriminālprocess par narkotisko vielu zādzību Rēzeknes slimnīcas Ķirurģijas nodaļā 2010.gadā laika posmā no 15.novembra līdz 19.novembrim.

Šajā kriminālprocesā lietvedība ir apturēta līdz jaunu faktu vai apstākļu noskaidrošanai, jo ir veiktas visas nepieciešamās un iespējamās kriminālprocesuālās darbības, paskaidroja Laizāne.


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)