Banner 980x90

Rēzeknes Tautas teātris iestudē trīs Šukšina stāstus

Daugavpils, 15.maijs. LETA. Šonedēļ, 16.maijā un 17. maijā, Rēzeknes kultūras namā būs skatāms Rēzeknes Tautas teātra jauniestudējums "Kaprona eglīte. Dīvainis. Mikroskops", aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Tās ir laikmeta ainiņas pēc Vasīlija Šukšina stāstiem, kurās atklājas mīlestība, strīdi, vientulība, prieks, skumjas un atkal mīlestība savstarpējās attiecībās un ikdienišķās situācijās.

Pazīstamais režisors, aktieris un rakstnieks Vasilijs Šukšins (1929-1974) dzimis Krievijas Altaja novadā un ir tipisks krievu sādžas attēlotājs. Viņa stāsti ir pati dzīve, cilvēks ir vesela pasaule. Reizēm rakstnieks atļaujas pasmaidīt par saviem varoņiem un to dīvainībām, bet vienmēr jūtamas viņa dziļās simpātijas pret šiem cilvēkiem.

Izrādē darbība norit krievu sādžā, kur plosās lielas kaislības, cilvēki meklē dzīves jēgu un savu tieksmju piepildījumu. Daži to atrod, citi - nē. Saduras mūžīgie pretspēki - labais un ļaunais, godīgais un negodīgais.

Rēzeknes Tautas teātra iestudējumā trīs stāsti gandrīz nemanāmi pāriet viens otrā, turpinot tematiski un vizuāli risināt dzīves jēgas meklējumus. Cik daudz ļaujamies savu sapņu piepildījumam, vai blakus dzīvojošie savējie saprot un pieņem otra dīvainības, un kurš galu galā ir lielāks dīvainis? Vai tas, kurš pārāk daudz runā, vai tāds, kurš iet pret vēju, vai tomēr tas, kurš saglabājis bērnišķīgo prieku, vai sapņotājs, bet varbūt tas, kurš izgāž savas dusmas?

Režisore Māra Zaļaiskalns izrādi veidojusi kā episku vēstījumu, stāstu lasījumam viegli un plūdeni mijoties ar aktieru dzīvošanu Šukšina stāstos, kas skatītāju nemanāmi "ievilks" darbībā, ļaujot līdzdzīvot un radot vēlmi brīžiem iesaistīties iestudējumā no zāles. Video projekcijas palīdzēs piedzīvot gadalaiku maiņu.

Iestudējumā darbosies aktieri: Ināra Apele, Vija Dikule, Sandra Juste, Kaspars Balodis, Aldis Leidums, Oskars Lustiks, Jānis Pampe un Arturs Rozvjazevs, telpa un kostīmi – Ināra Apele, gaisma un skaņa – Ints Salmiņš, video – Sergejs Čakāns, horeogrāfs – Ilmārs Dreļs. Izrāžu sākums abas dienas - plkst.19.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)