Banner 980x90

Rēzeknes teātrī "Joriks" iestudējuma "Lēnprātīgā" pirmizrāde

Trešdien, 27.martā, plkst.18.00 Starptautiskajā teātra dienā Nacionālo biedrību kultūras namā (Latgales iela 54) teātra-studijas "Joriks" jauniešu studija piedāvā izrādi "Lēnprātīgā", režisors Igors Mihailovs, kura veidota pēc Fjodora Dostojevska stāsta motīviem, pilsētas informācijas portāls Rezeken24.lv uzzināja Rēzeknes novada pašvaldībā.

Izrāde par divu cilvēku, vīrieša un sievietes, briesmīgu un sarežģītu dzīves ceļu, cilvēku, kuri ir nepieciešami viens otram un iet bojā no šīs tuvības. Par cilvēkiem, kuri ir radīti viens otram, taču nav mācējuši vai nav gribējuši to saprast. Par palaisto garām iespēju uz mīlestību un glābiņu.

"Iedomājieties vīru, kuram uz galda guļ sieva, pašnāvniece, dažas stundas pirms tam izlekusi pa logu. Viņš ir apmulsis un vēl nav paguvis sakārtot savas domas. Viņš staigā pa savām istabām un cenšas apjēgt notikušo, "savākt domas kaudzītē"... Domas jūk, pašapvainojumi mijas ar pašattaisnošanos, sāpes – ar niknumu, dusmas – ar izmisumu. Ja tik būtu iespējams visu atgriezt atpakaļ! Taču neko atgriezt nevar ..."– tā Dostojevskis atklāj sava "fantastiskā" stāsta tēmu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)