Banner 980x90

Rēzeknes teātrī "Joriks" notiks pirmizrāde pieaugšanas stāstam, kas tapis pēc Brigaderes romāna motīviem

Daugavpils, 22.marts, LETA. Nākamnedēļ, 27.martā, plkst.18 Rēzeknes teātrī "Joriks" notiks pirmizrāde iestudējuma, kas tapis pēc Annas Brigaderes autobiogrāfiskā romāna motīviem - bērnības kolāža vienā cēlienā "Dievs. Daba. Darbs", aģentūru LETA informēja "Komunikāciju dizaina studijas" pārstāve Iveta Graudiņa.

Iestudējuma režisors Edgars Niklasons uzsver, ka Brigaderes autobiogrāfiskās triloģijas pirmā daļa "Dievs, daba, darbs" ir kā piemineklis, autores veltījums ģimenei, kas viņu izaudzinājusi par izcilu Latvijas kultūras personību.

"Izrādes tapšanas procesā mēs ar radošo komandu analizējām arī citus Brigaderes darbus, piezīmes, publikācijas, meklējot cēloņu un seku likumsakarības, kas nosaka indivīda izaugsmi un ciešo saikni ar tā radītājiem," atzīmē dramatizējuma autors.

Iestudējums "Dievs. Daba. Darbs" ir pieaugšanas stāsts, bērnības atmiņu uzplaiksnījums, kurā bērns, gluži kā tukša papīra lapa, tiecas aizrautīgi pierakstīties līdz pat malām ar prieku, bēdām un visu to, kas viņa pasauli padara tik bagātu un interesantu. Izrādē vienkopus sadzīvo plāna, objektu un ēnu teātra estētika, piešķirot katrai ainai atšķirīgu formu un atmosfēru.

Annele ir kalpu ģimenes jaunākā atvase, zinātkāra meitene, kura cenšas iederēties pieaugušo pasaulē. Dienu no dienas viņa meklē iespējas būt tuvāk mātei, tēvam, vecmāmiņai un māsai Liziņai, taču darbs tos spītīgi tur gūstā, liekot Annelei justies vientuļai un atstumtai. Katru reizi, kad pastarīte vecākiem kaut ko prasa, vienīgais, ko viņa saņem pretī ir smaga nopūta, kam seko bezpalīdzīgs: ei nu ei, mulķīte. Bet Annele nav nekāda muļķīte, viņa grib zināt un saprast un, ja lielie atbildes nesniedz, tās jāmeklē pašai.

Scenogrāfiju iestudējumam veidojis Gints Sippo, mūzika - Kaspars Niklasons, horeogrāfija - Alise Putniņa, lomās darbosies - Laura Atelsone un Elizabete Bikovska.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)