Banner 980x90

Rēzeknes teātris "Joriks" jauno sezonu sāks ar iestudējumu "Veidenbaums. Live."

Daugavpils, 3.okt., LETA. Rēzeknes teātrī "Joriks" šodien notiks iestudējuma "Veidenbaums. Live." pirmizrāde, aģentūru LETA informēja Rēzeknes teātra "Joriks" marketinga projektu vadītāja Iveta Graudiņa.

Kopumā sezonas ievadā teātris "Joriks" skatītājiem ir sarūpējis piecus jauniestudējumus latviešu un krievu valodā. Īpašu uzmanību šajā sezonā teātris pievērsīs bērnu un jauniešu izrādēm, piemēram, uz skatuves sagaidāms Klaiva Lūisa "Nārnijas hronikas" dramatizējums.

Aizvadītā sezona Rēzeknes teātrī "Joriks" bija pārmaiņu sezona. Skatītāji piedzīvoja divreiz lielāku skaitu jauniestudējumu, tostarp piecus - teātra jaunizveidotās profesionālās latviešu trupas sniegumā. Teātris lepojas par izrādes "Drebošā telts" Ingas Tropas režijā izvirzīšanu "Spēlmaņu nakts" balvai nominācijā "Gada izrāde bērniem vai pusaudžiem".

Jaunā sezona solās būt ne mazāk intensīva. "Pie teātra jāpierod jau no mazotnes," atzīmē teātra mākslinieciskais vadītājs Iļja Bočarņikovs un atklāj, ka tiek plānotas vairākas izrādes bērniem un skolu jaunatnei.

"Ikdienā mums bieži trūkst smieklu, tāpēc par svarīgām tēmām gribu ar skatītājiem runāt komēdijas žanrā – kad smejamies, tad vairāk saprotam, jo tajā brīdī esam atvērti," saka Bočarņikovs, kurš sezonu ir sācis ar franču komēdijas "Ģimenes vakariņas" iestudējumu krievu valodā. Savukārt viesrežisors Antons Kiseļuss piedāvās skatītājiem svaigu skatījumu uz krievu klasiku – A.Ostrovska "Bagāto līgavu". Iestudējuma pirmizrāde krievu valodā notiks 28.septembrī. Iestudējums "Uzmanību, durvis aizveras!", režisors Georgijs Surkovs, tiek veidots pēc Tenesija Viljamsa lugas "Ilgu tramvajs" motīviem, tā pirmizrāde paredzēta 23.septembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)