Banner 980x90

Rēzeknes teātris "Joriks" sāk sezonu ar pieciem jauniestudējumiem

Daugavpils, 20.sept., LETA. Rēzeknes teātris "Joriks" sāks sezonu ar pieciem jauniestudējumiem latviešu un krievu valodā, aģentūru LETA informēja Rēzeknes teātra "Joriks" marketinga projektu vadītāja Iveta Graudiņa.

Īpašu uzmanību šajā sezonā teātris pievērsīs bērnu un jauniešu izrādēm – Klaiva Lūisa "Nārnijas hronikas" dramatizējums, Eduarda Veidenbauma dzeja, Aleksandrs Ostrovskis un Tenesijs Viljamss – tie ir tikai daži no autoriem, ar kuru darbiem šogad strādās režisori.

Aizvadītā sezona Rēzeknes teātrī "Joriks" bija pārmaiņu sezona. Skatītāji piedzīvoja divreiz lielāku skaitu jauniestudējumu, tostarp piecus – teātra jaunizveidotās profesionālās latviešu trupas sniegumā. Kā apliecinājums tam, ka izvēlētais virziens ir pareizs, uzskatāma izrādes "Drebošā telts", režisore Inga Tropa, izvirzīšana "Spēlmaņu nakts" balvai nominācijā "Gada izrāde bērniem vai pusaudžiem".

Jaunā sezona solās būt ne mazāk intensīva. "Pie teātra jāpierod jau no mazotnes," atzīmē teātra mākslinieciskais vadītājs Iļja Bočarņikovs un atklāj, ka tiek plānotas vairākas izrādes bērniem un skolu jaunatnei. Tāpēc rudens pirmizrāžu birumu septembrī sāka tieši iestudējums skolas vecuma bērniem – izrāde "Ceļojums" pēc Klaiva Lūisa grāmatu sērijas "Nārnijas hronikas" motīviem. Savukārt vidusskolas tiek aicinātas uz sadarbību, piedāvājot ieskatu latviešu literatūrā – Eduarda Veidenbauma dzejas iestudējumu, kas būs vienlaikus izaicinošs, skarbs, nedaudz dauzonīgs un ari lirisks, bet caur mūsdienu prizmu – tāds, kas varētu būt tuvs un saprotams jauniešiem. Iestudējuma "Veidenbaums. Live." pirmizrāde paredzēta 3.oktobrī.

"Ikdienā mums bieži trūkst smieklu, tāpēc par svarīgām tēmām gribu ar skatītājiem runāt komēdijas žanrā – kad smejamies, tad vairāk saprotam, jo tajā brīdī esam atvērti," saka Bočarņikovs, kurš sezonu ir sācis ar franču komēdijas "Ģimenes vakariņas" iestudējumu krievu valodā. Savukārt viesrežisors Antons Kiseļuss piedāvās skatītājiem svaigu skatījumu uz krievu klasiku – A.Ostrovska "Bagāto līgavu". Iestudējuma pirmizrāde krievu valodā notiks 28.septembrī. Iestudējums "Uzmanību, durvis aizveras!", režisors Georgijs Surkovs, tiek veidots pēc Tenesija Viljamsa lugas "Ilgu tramvajs" motīviem, tā pirmizrāde paredzēta 23.septembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)