Banner 980x90

Rēzeknes teātris-studija Joriks piedalīsies starptautiskā teātru festivālā

Savus profesionālos svētkus, Starptautisko Teātra dienu, teātris-studija "Joriks" un jauniešu teātra studija atzīmēs uz Tallinas krievu kultūras centra skatuves.

Tur 27.martā V Starptautiskā teātru festivāla "Baltijas krasts – 2011" ietvaros rēzeknieši piedāvās žūrijai un skatītājiem izrādi "Mēs gaidām pārmaiņas" pēc Viljama Šekspīra lugas "Romeo un Džuljeta" motīviem. Izrādes režisors – Ilja Bočarnikovs.

Festivāla organizatori akcentē viesu izrāžu augsto māksliniecisko līmeni, uzsverot to kā svarīgāko rādītāju. Festivālā aicināti kolektīvi no Igaunijas, Vācijas, Itālijas, Krievijas, Polijas, Latvijas un Lietuvas. 

Bez šaubām, dalībai teātru festivālā izraudzītie kolektīvi ir uzņēmušies visai sarežģītus mākslinieciskos uzdevumus, piedāvājot gan mūsdienu autoru, gan klasiķu darbus. Piemēram, festivāla viesi – teātris "Krievu skatuve" no Berlīnes – piedāvās pēc japāņu dramaturga Jukio Misima lugas veidotu izrādi "Maskas grēksūdze", savukārt kolektīvs no Pēterburgas skatuves valodā izteiks Reja Bredberija "Uguns simfoniju".

Bez tam, Igaunijas skatītāji ar nepacietību gaida tikšanos ar Rēzeknes kolektīvu, kurš piedāvā savu Viljama Šekspīra lugas "Romeo un Džuljeta" skatījumu pēc lugas motīviem veidotajā izrādē "Mēs gaidām pārmaiņas". Festivāla programma ir ļoti piesātināta – trijās dienās skatītāji redzēs astoņas izrādes, bet aktieri festivāla dienas sāks ar meistarklases nodarbībām skatuviskajās kustībās.
Tā kā viss tehniskais personāls kopā ar jauniešu studiju 27. martā atradīsies Igaunijas galvaspilsētā, tādēļ iepriekš izziņotā Rēzeknes krievu tautas teātra izrāde – komēdija-groteska pēc Nikolaja Koļadas lugas "Visaptveroši" – tiek atcelta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)