Banner 980x90

Rēzeknes tehnikumā būs nogaršojami likumi

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Otrdien, 8.decembrī plkst.13.00 Rēzeknes tehnikumā (Varoņu ielā 11a) laipni gaidīts ikviens interesents uz Eiropas Parlamenta Informācijas biroja projekta "Garšīgie likumi" pasākumu, pilsētas informācijas portāls Rezekne24.lv uzzināja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Projekts "Garšīgie likumi" pamudinājis desmit Latvijas profesionālās skolas un tehnikumus izzināt ES lēmumus par trim tēmām: alergēni, ģenētiski modificēti organismi un jaunā pārtika. Ko jaunieši iemācījušies un domā par pārtikas drošību? Uzzini un nogaršo mācību noslēgumā skolēnu – topošo pavāru un pārtikas tehnologu gatavotajā degustācijā un prāta vētrā!

Vietu skaits ierobežots – pieteikšanās, rakstot uz e-pastu: jolanta.bogustova@europarl.europa.eu vai t.67085466.

Degustācijas ēdienkartē:

*salāti ar Godži ogām un riekstiem;

*ķirbju biezeņzupa ar kvinoju un rīspapīra piedevām;

*krāsnī cepti dārzeņi ar Čia sēklām un Mocarellu;

*paštaisīts jogurts ar Godži ogām, stēviju un ziedputekšņiem;

*biezpiena sieriņi ar Godži ogām un stēviju šokolādes glazūrā

Degustācija ir iespēja:

*redzēt, nogaršot un noskaidrot, kas ir jaunā pārtika,

*gūt priekšstatu, kā Eiropas Parlamenta lēmumi uzlabo alerģisku cilvēku dzīves kvalitāti,

*gūt izpratni par lēmējinstitūciju, valsts, pašvaldību un ēdināšanas nozares speciālistu lomu rūpēs par drošu pārtiku Latvijas un citu Eiropas Savienības valstu iedzīvotājiem,

*pieredzēt pavāra profesiju klātienē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)