Banner 980x90

Rēzeknes tehnikums – viena no modernākajām profesionālās izglītības iestādēm Latgalē

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Ieguldot 12 miljonus eiro, no kuriem 10,3 miljoni  ir Eiropas Reģionālās attīstības  fonda (ERAF) finansējums,  pilnībā rekonstruēts profesionālās izglītības kompetenču centrs (PIKC) Rēzeknes tehnikums. Gandrīz  tūkstotis tehnikuma audzēkņu turpmāk varēs apgūt ēdināšanas un viesnīcu pakalpojumu, pārtikas tehnoloģiju, programmēšanas, autotransporta, būvdarbu un enerģētikas profesijas darba tirgus pieprasījumam atbilstošās mācību telpās.

Kā pilsētas informācijas portālam Rezekne24.lv pavēstīja Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļā, projekta ietvaros tika izremontēta un modernizēta skolas ēka un uzbūvēta jauna pārtikas laboratorija pārtikas tehnologu un viesnīcu pakalpojumu apmācības vajadzībām. Divu gadu laikā ir modernizēti, labiekārtoti un aprīkoti ar  informācijas tehnoloģijām visi mācību kabineti, modernizēta bibliotēka, izveidotas jaunas elektrotehnoloģiju, pārtikas, ēdienu gatavošanas un veļas aprūpes mācību darbnīcas, kā arī ierīkota mācību viesnīca ar 10 labiekārtotiem numuriņiem. Projekta laikā pilnībā atjaunota dienesta viesnīca audzēkņiem, kas turpmāk būs pieejama arī cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem..

ERAF projekta īstenošana Rēzeknes tehnikumā tika uzsākta 2014.gadā  ERAF 3.1.1.1.aktivitātes  "Mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana profesionālās izglītības programmu īstenošanai" otrās atlases kārtas ietvaros. Projekta "Austrumlatgales Profesionālās vidusskolas infrastruktūras uzlabošana un mācību aprīkojuma modernizēšana" īstenošanas rezultātā tehnikums kļuvis par vienu no modernākajām profesionālās izglītības iestādēm Latgales reģionā.

Rēzeknes tehnikumā 2015./2016.mācību gadā mācās 853 audzēkņi, no kuriem pirmajā kursā šogad uzņemti 186 audzēkņi valsts budžeta grupās, bet 91 audzēknis - ES fondu finansētajās grupās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)