Banner 980x90

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā būs apskatāma tekstilmākslinieces Slišānes darbu izstāde "100 deči Latvijai"

Daugavpils, 3.apr., LETA. Ceturtdien, 5.aprīlī plkst.13 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) bibliotēkā tiks atklāta mākslinieces Anneles Slišānes tekstilmākslas darbu izstāde "100 deči Latvijai", aģentūru LETA informēja RTA Sabiedrisko attiecību nodaļā.

"Aušana ir domāšanas veids. Aušana ir dzīvesveids un mīlestība. Aušana ir meditācija un gleznošana stellēs (stuovūs)," tā par izstādē eksponētajiem darbiem, kas ir no topošā tekstilmākslas projekta "100 deči Latvijai" stāsta māksliniece.

Pirmais dečs tika noausts 2016.gada 21.augustā Zeļču stuovūs. Simtgadīgās stellēs Latgalē un Rīgā veikti eksperimenti ar dažādiem materiāliem, dodoties jaunos tekstila meklējumos, izrādot cieņu dabai un kultūrvēsturiskajam mantojumam. Deči austi no neapstrādātiem augu stiebriem, no dažādām augu, dzīvnieku un mākslīgajām tekstilšķiedrām. Veikti eksperimenti un atklājumi ar materiāliem un tehnoloģijām. Īstenojot ideju par dabas vērtību saglabāšanu un pasaules ilgtspējīgu attīstību, deči austi arī no otrreiz izmantojamiem materiāliem.

"Dečos ieausti sapņi, Visums, Brīnumi, ceļojumi laikā, bērnības atmiņas un Īstenība. Katram dečam ir savs stāsts un sava vērtība. 100 stāsti materiālā. 100 stāsti latgaliešu un latviešu valodās," stāsta Slišāne.

Tekstilmākslas projekts "100 deči Latvijai" ir kā unikāla, personīga dāvana Latvijai simtgadē, īstenojot svinību pamatideju "Es esmu Latvija".

Slišānes tekstilmākslas darbu izstāde "100 deči Latvijai" RTA bibliotēkā būs apskatāma līdz 31.maijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)