Banner 980x90

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija noslēdz sadarbības līgumu ar Vācijas lāzertehnoloģiju firmu

Daugavpils, 23.marts, LETA. Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija (RTA) parakstījusi sadarbības līgumu ar Vācijas lāzertehnikas izgatavotāju "Trumpf", aģentūru LETA informēja akadēmijā.

Ilgtermiņa sadarbības līgums noslēgts "Trumpf" pārstāvju vizītes laikā RTA un paredz arī pētījumu centra izveidi Rēzeknē, kurā plānots veikt pētījumus lāzertehnoloģiju praktiskās pielietošanas jomā un ārzemju partneru pieredzes pārnesē, lai veicinātu mazu un vidēju uzņēmumu attīstību ar lāzeru pielietošanu ražošanā. Paredzētas arī apmācības, lai uzņēmumu pārstāvji varētu pilnveidot savas zināšanas un prasmes lāzertehnoloģiju jomā.

Līdzšinējās sadarbības ar firmu "Trumpf" rezultātā RTA studenti iziet praksi šajā firmā, bet pirms diviem gadiem kopā ar uzņēmumu tika organizētas pirmās starptautiskās vasaras skolas studentiem un pētniekiem.

RTA patlaban darbojas Fizikālo procesu un lāzertehnoloģiju pētnieciskais centrs, kas izveidots, sadarbojoties ar bulgāru profesoru Ļubomiru Lazovu, kurš strādā RTA kā vadošais pētnieks.

"Pētījumi liecina, ka Latvijā daudzas firmas ir iegādājušās lāzerus, tomēr trūkst pieredzes attīstīt zināšanas. Līdzīgi kā Štutgartē ir "Trumpf" apmācību centrs, kurā tiek izglītoti jaunie speciālisti lāzertehnoloģiju jomā, arī Rēzeknē tiek plānots īstenot studiju moduļus, ar kuru palīdzību varētu sagatavot mazo un vidējo uzņēmumu speciālistus, ceļot viņu konkurētspēju," norāda Lazovs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)