Banner 980x90

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektora amata kandidāte Mietule vēlas stiprināt augstskolas starptautisku atpazīstamību

Rīga, 30.dec., LETA. Vienīgā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) rektora amata kandidāte, šo pienākumu izpildītāja Iveta Mietule vēlas veidot augstskolu par piederīgu Eiropas augstākās izglītības un zinātnes telpai, liecina viņas iesniegtā RTA vadības un attīstības koncepcija.

Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, amata kandidāte plāno veicināt studiju programmu starptautisko atpazīstamību, nodrošinot ārzemju studentu un akadēmiskā personāla piesaisti. Tāpat programmām jābūt atbilstošām Latvijas un starptautiskā darba tirgus prasībām, bet visos studiju virzienos jānodrošina mūžizglītības aktivitātes, uzskata Mietule. Tāpat koncepcijā iekļauts uzdevums izveidot e-studijas un citi darbi.

Izvirzīto mērķu sasniegšanai nepieciešama mūsdienīga RTA infrastruktūras kompleksa izveide, finanšu resursu piesaiste moderna aprīkojuma iegādei, secinājusi vienīgā amata kandidāte. Tāpat, lai mērķus sasniegtu, paredzētas aktivitātes arī sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru jomā.

Plānots, ka Mietule amatā tiks apstiprināta RTA Satversmes sapulcē 29.janvārī plkst.15.

Jau vēstīts, ka RTA rektora amatam saņemts viena pretendenta pieteikums, taču viņa vārdu augstskolā iepriekš neatklāja. Rektoru amatā apstiprina Satversmes sapulce.

Satversmes sapulcē darbojas 60 RTA pārstāvji - 39 akadēmiskā personāla, deviņi vispārējā personāla, kā arī 12 studējošo pārstāvji.

Tāpat ziņots, ka RTA līdzšinējais rektors Edmunds Teirumnieks (VL-TB/LNNK) ievēlēts 13.Saeimā no Latgales vēlēšanu apgabala. Viņš darbosies parlamenta Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā un Pieprasījumu komisijā.

Jauna rektora izvēlei iestāde izsludinājusi konkursu, kurā varēja pieteikties Latvijas pilsoņi ar doktora zinātnisko grādu un pieredzi vadošā amatā, kā arī ar vismaz piecu gadu akadēmisko darba pieredzi augstākās izglītības iestādē pēdējos desmit gados. Tāpat persona nedrīkst būt sodīta par noziedzīgu nodarījumu vai disciplinārpārkāpumu un nodarījumu, kas nav savienojams ar personas godu, cieņu un sabiedrības morāli.

Kopā ar citiem prasības apliecinošiem dokumentiem pretendentiem augstskolā bija jāiesniedz arī akadēmijas vadības un attīstības koncepcija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)