Banner 980x90

Rēzeknes uzņēmēja Lucatnieka slepkavības lietā sāk pratināt apsūdzētos

Daugavpils, 13.apr., LETA. Rēzeknes uzņēmēja SIA "Andris auto" līdzīpašnieka 1965.gadā dzimušā Andra Lucatnieka slepkavības lietā tiesa šodien sāka pratināt apsūdzētos, aģentūra LETA noskaidroja Rēzeknes tiesā.

Lietas iztiesāšanu plānots turpināt 18.maijā ar apsūdzēto pratināšanu.

Uzņēmēja slepkavības pasūtītāja lietu, kurā apsūdzība uzrādīta četriem vīriešiem, prokurors apvienojis ar slepkavības izpildītāju lietu, kurā apsūdzēti divi vīrieši.

Slepkavības pasūtītāja lietā trīs personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu vainīgās personas var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Vienai personai apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 118.panta 5.punkta - par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu var sodīt ar mūža ieslodzījumu, ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Savukārt slepkavības izpildītājam un viņa līdzdalībniekam apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 117.panta 9.punkta - par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā. Par šādu noziegumu vainīgās personas var sodīt ar mūža ieslodzījumu, ar brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Jau ziņots, ka 2014.gada 31.janvārī Rēzeknē, savā privātmājā, ar šāvieniem krūtīs un augšstilbos tika nogalināts vietējais uzņēmējs Lucatnieks. Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess. 2014.gada septembrī iespējamam slepkavības izpildītājam un viņa līdzdalībniekam tika uzrādīta apsūdzība.

Turpinot izmeklēšanu, VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki aizturēja vēl četrus vīriešus, kuri tika atzīti par aizdomās turētajiem, bet vēlāk apcietināti.

Starp apcietinātajiem bija arī iespējamais šī nozieguma pasūtītājs un viņa līdzdalībnieki.

Policija noskaidrojusi, ka pasūtītājs nodarbojies ar biznesu, savukārt izpildītājam par darbu piesolīta nauda, pēc VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka Andreja Grišina iepriekš teiktā - "ne astronomiska summa".

Tāpat policija noskaidrojusi, ka daļas no aizdomās turētajiem nodarbe bijusi saistīta ar nelegālu akcīzes preču apriti.

Izmeklēšanas gaitā apstiprinājusies versija par to, ka minētais noziegums pastrādāts privātu motīvu dēļ.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)