Rēzeknes Zaļajā sinagogā notiks ebreju virtuves diena
Plkst.14 muzeja "Ebreji Latvijā" direktors Iļja Ļenskis interesentus iepazīstinās ar ebreju virtuves ikdienas ēdienu gatavošanas vēsturiskajām tradīcijām, kā arī ar ebreju svētku ēdienu gatavošanas īpatnībām.
Pēc teorētiskā apskata Zaļās sinagogas pagalmā biedrība "Latgolys golds" Andra Meijera vadībā piedāvās (par ziedojumiem) degustēt ebreju tradicionālo siļķu uzkodu - foršmaku, bet uz pavarda tiks gatavots nogaršošanai viens no ebreju pamatēdieniem - cimesa sautējums.
Šogad Rēzeknes Zaļo sinagogu apmeklējuši jau ap 3000 tūristu. Daudzi no viņiem pēc iepazīšanās ar vēsturiski sakrālo ekspozīciju, izteikuši vēlmi nogaršot kādu no ebreju kulinārā mantojuma ēdieniem.
Nesen kopā ar ebreju kopienas, "Latgolys golda" un kafejnīcas "Argo" pārstāvjiem tika apspriesta iespēja modelēt šādu piedāvājumu, izmantojot tieši Latgales ebreju virtuves mantojumu. Šis būs pirmais eksperiments to ieviest kā tūrisma produktu.
Apmeklēt ebreju virtuves dienu Zaļajā sinagogā aicināti visi interesenti.
Uz sarakstu