Banner 980x90

Rēzeknieši piedalīsies festivālā "Ant rubežiaus" Šauļos Lietuvā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No ceturtdienas, 2.jūnija, līdz sestdienai, 4.jūnijam rēzeknieši piedalīsies festivālā "Ant rubežiaus" Šauļos Lietuvā, pilsētas informācijas portālu Rezekne24.lv informē Festivāla koordinatore no Latvijas Iveta Dukaļska.

Tas ir tradicionālais tautiskas mūzikas festivāls, paredzēts plašai sabiedrības daļai - no ģimenēm, jaunatnes līdz senioriem. Festivālā piedalīties tiek aicinātas oriģinālās kapelas un stilizētās kapelas, tāpat individuālie lauku muzikanti no visiem Lietuvas reģioniem (Aukštaitija, Žemaitija, Suvalkija un Dzūkija), kuru koncerti ir paredzēti uz festivāla Lielās skatuves un improvizētās vietās Gājēju bulvārī (Vilņas ielā).

Festivālā piedalīsies nemazs pulks tautiskās mūzikas muzikantu izpildītāju no Latvijas – individuālie lauku muzikanti un kapelas, kā arī viesi no Igaunijas.

Festivālā ikkatru dienu no plkst.10.00 rītā līdz vakaram rekonstruētā Gājēju bulvārī trokšņos Lietuvas un Latvijas daiļamatnieku, amatnieku un kulinārijas mantojuma gadatirgus. Plānojam, ka festivālā piedalīsies ap 30 kapelu un stilizēto kapelu, individuālie lauku muzikanti un 6 savādas folkloras kopas.

Festivālā dalībnieki cīnīsies organizatoru sagatavotajās nominācijās: lieliska kapela, lieliska stilizētā kapela, visoriģinālākā "savādas folkloras" kopa un muzikantu muzikants. Par sagatavotu visoriģinālāko programmu viņi visi tiks apbalvoti ar organizatoru specbalvām – nominācijām.

Festivālā piedalās kapelas un stilizētās kapelas, post-folkloras grupas un lauku muzikanti no Lietuvas: "Žibinyčia" (Marijampolė), "Radvija" (Radviliškis), "Laumena" (Kauno raj.), "Auda" (Šiauliai), "Svirbė" (Kauno raj.), "Santaka" (Jurbarkas), "Sadūnai" (Zarasų raj.), "Žvangulis" (Radviliškio raj.), "Salako muzikantai" (Zarasų raj.), "Tykiai" (Kuršėnai), "Polifonija" (Šiauliai), "Turava" (Šiauliai), "Šelmiai" (Šiauliai), "Kauno bandonija" (Kaunas), "Eržvilko bandonija" (Jurbarko raj.), "Kaimo muzikantai" (Šiauliai), "Mingė" (Klaipėda), "Mandolininkų ansamblis" (Zarasai), "Saulė" (Šiauliai), "Zyplių dvaro kapela" (Šakių raj.), "Senoliai" (Klaipėda), "Bandonija plius" (Tauragė), "Dedokai" (Panevėžio raj.), "Domeikavos seklyčia" (Kauno raj.), "Užuovėja" (Šeduva) un citi lauku muzikanti.

Kapelas, post-folkloras grupas un lauku muzikanti no Latvijas: Malnavas muzikanti, Zvirgzdenes kapela, "Tals’trimiš", Hāgenskalna muzikanti, kapela "Dziga", post-folkloras grupa "Rikši", Sēļu muižas muzikanti, lauku muzikanti Jāzeps Zaremba, Māris Pužuls, Eventijs Zelčs, Aivars Zelčs.

Kapelas no Igaunijas: Pärnumaa Lõõtspillihaigete Selts (Pērnava), Rahvamuusikaansambel Heino Tartes ja Sõbrad (Polva).

Vairāk informācijas par festivālu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)