Banner 980x90

RTA apskatāma mākslinieces Agras Ritiņas gleznu izstāde

10. oktobrī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA), klātesot RTA studentiem, mācībspēkiem un citiem interesentiem, tika atklāta mākslinieces Agras Ritiņas gleznu izstāde "Noskaņu maigais spēks".

RTA Senāta priekšsēdētāja, asociētā profesore Iluta Arbidāne, sveicot mākslinieci, norādīja, ka A. Ritiņas darbi ir patiešām iedvesmojoši.

Savukārt profesors Vladislavs Paurs vēlēja A. Ritiņai turpināt aizsākto, piedalīties daudzās jo daudzās izstādēs ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām.

Kopš 2000. gada māksliniecei A. Ritiņai ir bijušas vairāk kā 20 personālizstādes. Gleznu autore uzsvēra, ka viņa ir mācījusies tādu mākslinieku vadībā kā A. Zelčs, A. Zariņš, A.  Naumovs, A. Kūkojs, V. Paurs. "Ainavu glezniecība man ir vistuvākā. Esmu Rēzeknē, un katrā namā, katrā vietā jūtos kā mājās. Prieks, ka mani darbi aplūkojami arī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā," bilda māksliniece. Izstādes atklāšanā ar muzikālu veltījumu uzstājās Rēzeknes Tautas teātra aktieris Oskars Lustiks. 

Izstāde apskatāma RTA bibliotēkā (Atbrīvošanas aleja 115, K-4) līdz 10. novembrim. Ieeja bez maksas.

Foto: Māris Justs

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)