Banner 980x90

RTA notika apmācības Eiropas kopīgās maģistra studiju programmas "Stratēģiskā robežu pārvaldība" maģistrantiem

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Ekonomikas un pārvaldības fakultātē no šī gada 15. līdz 18.novembrim notika apmācības FRONTEX aģentūras Eiropas kopīgās maģistra studiju programmas "Stratēģiskā robežu pārvaldība" maģistrantiem.

Apmācību laikā Rēzeknē maģistranti konsultējās ar darbu vadītājiem par savu darbu izstrādes jautājumiem, savukārt docētājiem tika organizētas divas domnīcas – "Stratēģiskā domāšana" un "E-mācīšanās", kuru laikā tika diskutēts par to, kā maģistrantiem studiju procesā veicināt stratēģisko domāšanu lēmumu pieņemšanā un kā efektīvi organizēt studentu patstāvīgo darbu, izmantojot e-apmācību risinājumus.

Šobrīd programmā studē 23 maģistranti, kuri pārstāv dažādu Eiropas valstu tiesībaizsardzības iestādes, kuras īsteno robežsardzes funkcijas. Šī programma ir unikāla ar to, ka tā piedāvā iespēju sākt attīstīt pētniecisko kapacitāti stratēģiskās robežu pārvaldības jomā, kā arī veidot vidi, kur robežsardzes vadītāji attīstīs savas zināšanas, prasmes un kompetences, kas ir vērsta uz stratēģisko robežu pārvaldību no Eiropas perspektīvas.

Visi šīs programmas studenti jau ir izmantojuši vienreizēju iespēju studēt multikulturālā vidē, gūt autentisku pieredzi, lai turpmāk varētu stratēģiski virzīt savas organizācijas un tās struktūrvienību darbu. Studiju ilgums ir 18 mēneši, kuru laikā maģistranti sešās Eiropas augstākās izglītības iestādēs: Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (Latvijā), Igaunijas Drošības zinātņu akadēmijā (Sisekaitseakadeemia) (Igaunijā), Mikolas Romeris universitātē (Mykolo Romerio Universitetas) (Lietuva), Nīderlandes Drošības akadēmijas Militāro zinātņu fakultātē (Nederlandse Defensie Academie Faculteit Militaire Wetenschappen, NLDA) (Nīderlandē), Valsts Tālmācības universitātē (Universidad Nacional de Educacion a Distancia, UNED) (Spānijā), Salamankas universitātē (Universidad de Salamanca), (Spānijā) apgūst 10 studiju moduļus, kas saistīti ar pamattiesībām, risku un draudu menedžmentu, inovācijām un tehnoloģijām, kā arī izstrādā maģistra darbus.

Maģistranti savus darbus aizstāvēs laika periodā no 2017. gada 13. līdz 16. martam, un šīs studiju programmas veiksmīgas apguves rezultātā tiem tiks piešķirts maģistra grāds stratēģiskajā robežu pārvaldībā. Pirmais šīs studiju programmas izlaidums tiek plānots jūnija sākumā Salamankas universitātē (Spānijā), kas ir viena no vecākajām universitātēm Eiropā. FRONTEX aģentūras Eiropas kopīgās maģistra studiju programmas "Stratēģiskā robežu pārvaldība" direktore Latvijā ir Viktorija Pokule, bet studiju programmas koordinatore Latvijā ir Daina Znotiņa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)