Banner 980x90

RTA students Pāvels Cacivkins iegūst nomināciju "Latgales gada aktīvākais jaunietis"

Foto: M. Justs
Foto: M. Justs
26. janvārī Preiļu novada kultūras centrā notika piektā Latgales Gada balvas pasniegšanas ceremonija. Konkurss noritēja astoņās dažādās nominācijās. Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija (RTA) nominācijai "Latgales gada aktīvākais jaunietis" bija pieteikusi studentu Pāvelu Cacivkinu. Viņš deviņu jauniešu konkurencē saņēma galveno titulu. Pasākumu organizēja biedrība "Asmu Latgalīts".

P. Cacivkins ir rēzeknietis, absolvējis RTA pamatstudiju programmu "Programmēšanas inženieris", pašlaik paralēli studijām "Lāzertehnoloģiju" maģistra programmā strādā par inženieri RTA Fizikālo procesu un lāzertehnoloģiju pētnieciskajā centrā, kur izmanto savas programmētāja prasmes jaunu, ar lāzertehnoloģiju saistīto inovāciju radīšanā un uzturēšanā.

Studiju laikā uzrādījis ļoti augstus rezultātus, uzcītīgi studējot un piedaloties ārpusstudiju aktivitātēs, visus studiju gadus esot par RTA Studējošo padomes aktīvu biedru. Pašlaik viņš RTA Studējošo padomē ir akadēmiskā un zinātnes virziena vadītājs. 

Pāvels Cacivkins zinātniski pētnieciskajam darbam velta lielu daļu sava laika, kas, pēc viņa teiktā, ir ļoti aizraujošs darbs. Iegūtās zināšanas programmēšanā aktīvi izmanto fizikas, mehatronikas, mašīnmācības jomā, radot inovatīvus un oriģinālus risinājumus, kas tiek atzīti arī starptautiskā līmenī.

Pāvelam ir izgudrotāja gēns. Viņš ne tikai prot ieraudzīt inovatīvu ideju, bet arī to realizēt un izskaidrot sabiedrībai un profesionāļiem. Viņa sniegumu vairākkārt atzinīgi novērtējis arī uzņēmums "Exigen Services Latvia", piešķirot stipendiju astoņiem izcilākajiem Latvijas augstskolu informācijas tehnoloģiju (IT) jomas studentiem. Viņu vidū gan 2015., gan 2016. gadā bija arī P. Cacivkins. 

Savukārt pērn aprīlī jaunietis ieguva Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes  Čārlza Bebidža balvu, kas tika piešķirta par produktīvu darbu datorzinātnēs un to popularizēšanā. Pāvela aizraušanās ir datorlingvistikas un programmēšanas joma, kas Latvijā ir viena no perspektīvākajām.

Pāvels kā līdzautors ir piedalījies četru zinātnisko publikāciju sagatavošanā un ieguvis trīs Latvijas Republikas patentus. Aktīvi piedalās gan projektu pieteikumu sagatavošanā, gan projektu īstenošanā. Sadarbība ar uzņēmējiem, zinātnisko rezultātu komercializācija, intelektuālā īpašuma aizsardzība – tās ir jomas, kas ir Pāvela ikdienas redzeslokā. Aktīvi strādā ar Latgales reģiona skolu jauniešiem, kopā ar citiem studējošajiem vadot nodarbības tehniskajā jaunradē.

Pāvelam Cacivkinam piešķirtā nominācija "Latgales gada aktīvākais jaunietis" ir apliecinājums neatlaidībai, centībai un motivācijai.

RTA kolektīvs sirsnīgi sveic P. Cacivkinu ar iegūto balvu, novēlot panākumus studijās un turpmākajā zinātniskajā darbībā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)