Banner 980x90

RTA tiks atklāta foto un dzejas izstāde "Fotogrāfijas ar vārdiem"

11.septembrī plkst. 13.00 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) bibliotēkas lasītavā notiks RTA multimediju dizaina speciālista Māra Justa un dzejnieces Inetas Atpiles-Juganes kopīgi veidotās izstādes "Fotogrāfijas ar vārdiem" atklāšana.

M.Justs ir Latgales fotogrāfu biedrības biedrs, un, kā pats saka, "kopš bērnības fotografē, kopš brieduma gadiem – filmē". Strādā RTA kopš 2001. gada un rūpējas par akadēmijas vizuālo tēlu – fotogrāfijās, video materiālos u.c. Daudzu filmu, to skaitā arī dokumentālo (piemēram, "Latgolys laikadečs", "Juoņa Klīdzieja dabasu puse", "Latgales Māras ceļš 1939–1992") videorežisors-operators.

Dzejniece, scenāriste, dziesmu tekstu autore I. Atpile-Jugane ir Rēzeknes Augstskolas (tagadējā RTA) absolvente, Rēzeknes Augstskolā strādājusi par Baltu filoloģijas pētnieciskā centra vadītāju, ilgus gadus bijusi arī vieslektore. Šobrīd viņa ir Latgales Kultūrvēstures muzeja direktores vietniece. I. Atpile-Jugane ir piecu dzejas grāmatu autore.

Turpinot atklāt RTA darbinieku talantus, izstādē varēsiet aplūkot M. Justa fotogrāfijas, kuras organiski papildinās I. Atpiles-Juganes dzejas rindas.

Izstādes atklāšanā, ieskandinot Dzejas dienas, būs iespēja satikt abus izstādes autorus, ieklausīties viņu stāstos par to, kā top fotogrāfijas un dzeja, baudīt dzeju pašas autores izpildījumā, radošā gaisotnē smelties iedvesmu. Pasākumā par muzikālo noformējumu parūpēsies džeza mūziķi Kristians Justs un Ralfs Arbidāns.

RTA bibliotēkā izstāde apskatāma no 11. septembra līdz 1. novembrim. Tā turpina izstāžu ciklu "Iekrāsosim pasauli dažādās krāsās", kas veltīts RTA pasniedzēju un darbinieku talantiem un vaļaspriekiem.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)