Banner 980x90

Saeima atbalsta Rēzeknes Augstskolas pārdēvēšanu par Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju

Publicitātes foto/ Foto: Māris Justs
Publicitātes foto/ Foto: Māris Justs

Saeima ceturtdien, 10.decembrī, otrajā – galīgajā – lasījumā atbalstīja likumprojektu, kas apstiprina Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Satversmi. Dokuments paredz Rēzeknes Augstskolu pārdēvēt par Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju, pilsētas informācijas portāls Rezekne24.lv uzzināja Saeimas Preses dienestā.

Kā norāda likumprojekta "Par Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Satversmi" autori, augstskolas nosaukumā nolemts iekļaut vārdu "tehnoloģijas", jo izglītības iestādes mērķis ir specializēties studiju virzienos, kas vērsti uz tehnoloģiju un tehnoloģisku inovāciju ieviešanu. Izvēlētais fokuss palīdz stiprināt augstskolas stratēģisko lomu ne vien Latgales reģionā, bet arī pārējā Latvijā un Eiropā.

Augstskola ir tiesīga saukties par akadēmiju, ja vismaz pusei no akadēmiskajos amatos ievēlētajām personām ir doktora zinātniskais grāds.

Iepriekšējā augstskolas Satversme apstiprināta 2007.gada 26.aprīlī. Ņemot vērā 2011.gada grozījumus Augstskolu likumā, nepieciešams precizēt augstskolas Satversmi, lai tā atbilstu Augstskolu likumam.

Jaunajā Satversmē, ņemot vērā akadēmiskā un vispārējā personāla skaita kritumu augstskolā, attiecīgi no 80 līdz 60 samazināts Satversmes sapulces locekļu skaits, reglamentēta augstskolas pārstāvniecību veidošana un darbība, kā arī precizēta pārskatu publicēšanas kārtība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)