Banner 980x90

Saimniecībā Rēzeknes novadā likvidē kandžas ražotni

Rīga, 13.sept., LETA. Šonedēļ kādā saimniecībā Rēzeknes novada Čornajas pagastā likvidēta nelegālā alkohola - kandžas - ražotne, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Policijas darbinieki, reaģējot uz informāciju, ka kāds vīrietis savā dzīvesvietā, iespējams, nodarbojas ar nelikumīgu alkoholisko dzērienu ražošanu un glabāšanu, kriminālprocesa ietvaros veikšu nekustamā īpašuma kratīšanu. Tās laikā konstatēts, ka vienā no privātmājas saimniecības telpām ir ierīkota alkohola ražotne, tiek glabāti nelikumīgi alkoholiskie dzērieni, ka arī to izgatavošanai izmantojamās izejvielas.

Kopumā notikuma vietā konfiscēti ap 400 litri brāgas, 50 litri kandžas, alkohola ražošanas ierīces un ražošanā izmantojamas izejvielas. Turpat tika aizturēts arī iespējamais vainīgais - 1993.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, saražoto alkoholu vīrietis, visdrīzāk, bija plānojis realizēt nelikumīgās akcizēto preču tirdzniecības vietās - tā sauktajās "točkās". 

Lai precīzi noteiktu konfiscēto vielu skaitu un sastāvu, ir nozīmētas ekspertīzes. Pašlaik likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamai vainīgai personai par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Bargākais sods par šo pārkāpumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)