Banner 980x90

Saistībā ar skolu tīkla optimizāciju Kučinskis aicina atturēties no egoisma

Rīga, 1.dec., LETA. Skolu tīkla optimizācija ir visas valsts intereses un te nav vietas egoismam, šodien Saeimai atskaitoties par valdības paveikto un turpmākajām iecerēm, uzsvēra Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš atgādināja, ka izglītības reformās pirmais lielais solis ir sperts - ir notikusi pedagogu algu reforma, kas gan raisījusi daudz neskaidrību, neapmierinātību un protestus. Tomēr tas atkārtoti izgaismojis labi zināmo - skolu tīkla uzturēšana ir neadekvāti dārga attiecībā pret skolēnu skaitu un nespēj nodrošināt ne mūsdienu prasībām atbilstošu kvalitāti, ne labam skolotājam atbilstošu darba samaksu.

Skaidrs esot arī nākamais solis - skolu tīkla optimizācija, kur premjers atbalsta ideju par skolu skaita mazināšanu.

"Te ārkārtīgi būtiska ir pašvaldību spēja sadarboties, jo viss fokusējas uz finansiālajām attiecībām. Tās ir valsts intereses, visu nodokļu maksātāju intereses, te nav vietas egoismam. Jāmācās sadarboties," uzrunā pauda premjers.

Deputātiem Kučinskis arī atgādināja, ka ne mazāk svarīga ir izglītības kvalitātes nodrošināšana visos sistēmas līmeņos, kas nozīmē, ka ikvienam skolēnam ir jābūt iespējai iegūt tādu izglītību, kas ļautu iestāties augstskolā. Premjera ieskatā nav pieļaujama izglītības kvalitātes nevienlīdzība reģionālajā līmenī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)