Banner 980x90

Saistībā ar tikko dzimušo kucēnu izmešanu atkritumu konteinerā Rēzeknē sākts kriminālprocess

Daugavpils, 14.maijs, LETA. Saistībā ar tikko dzimušo kucēnu izmešanu atkritumu konteinerā Rēzeknē sākts kriminālprocess, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldē.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 230.panta - par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, kuras rezultāta tie gājuši bojā vai sakropļoti, vai par dzīvnieku spīdzināšanu.

Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar arestu, vai ar naudas sodu līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Jau vēstīts, ka aprīļa beigās Rēzeknē, Dārzu ielā 37, atkritumu konteinerā tika atrasti izmesti tikko dzimuši kucēni.

Kā aģentūra LETA iepriekš noskaidroja Rēzeknes dzīvnieku patversmē, kopumā viņiem atvesti 13 kucēni, bet divi no tiem miruši.

Kā skaidroja patversmē, kucēni esot izmesti uzreiz pēc piedzimšanas. Par to liecinot vairākiem kucēniem esošās nabassaites.

Tiek pieļauta iespēja, ka kucēni tikuši slīcināti, jo esot bijuši slapji un sarijušies ūdeni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)