Banner 980x90

Sākusies Rēzeknes Olimpiskā centra pēdējā posma būvniecība

Daugavpils, 7.dec., LETA. Būvniecības kompānija SIA "Arčers" sākusi Rēzeknes Olimpiskā centra Sporta arēnas būvniecību, tādējādi iezīmējot pēdējā – trešā posma īstenošanas sākumu vērienīgajā sporta centra projektā, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Kopā ar jau iepriekš izbūvēto futbola laukumu, sporta viesnīcu un atklāto peldbaseinu jaunbūve veidos vienu no modernākajiem sporta kompleksiem Latgalē.

Daudzfunkcionālās sporta zāles 3,4 hektārus plašajā būvlaukumā patlaban norit zemes darbi – grunts nomaiņa un uzbēruma izveide ēkai, kā arī 16 testa pāļu izbūve. Līdz nākamā gada aprīlim paredzēts izbūvēt 646 pāļus. Labvēlīgu laika apstākļu gadījumā grunts nomaiņa un uzbērums zem ēkas tiks pabeigts līdz šī gada nogalei. Paralēli pāļu izbūvei tiks veikta arī pamatu betonēšana, ko plānots uzsākt nākamā gada februārī.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S) norāda, ka sports Rēzeknē vienmēr ir bijusi viena no prioritātēm. Olimpiskā centra "Rēzekne" daudzfunkcionālā arēna pacels pilsētas sporta infrastruktūru jaunā līmenī, radot iespēju organizēt augsta līmeņa sacensības un pasākumus, sporta nometnes, un pats svarīgākais – rēzeknieši varēs nodarboties ar dažādiem sporta veidiem kvalitatīvos apstākļos.

SIA "Arčers" valdes locekle Maija Baltgalve norāda, ka Olimpiskā centra Sporta arēnas būvniecība būs viens no būtiskiem uzņēmuma veikumiem novada attīstībā. "Patiesi ceru, ka jaunā arēna spēs sniegt Latgales sportam to pašu, ko reģiona kultūras attīstībai nozīmē Latgales vēstniecība "Gors". Sporta arēnas ēkas būvniecību sākam ar mērķi palīdzēt Rēzeknes Olimpiskajam centram ieņemt nozīmīgu vietu Latgales sportistu, entuziastu un skatītāju vidū," saka Baltgalve.

Rēzeknes Olimpiskā centra Sporta arēnas platība būs gandrīz 11 000 kvadrātmetru. Jaunbūvē tiks izbūvēta daudzfunkcionāla sporta zāle ar tribīnēm 727 skatītāju vietām, ledus arēna ar 568 skatītāju vietām, vingrošanas un trenažieru zāle, sporta inventāra veikals, sportistu ģērbtuves, tehniskās un palīgtelpas.

Projektā paredzēta teritorijas apzaļumošana aptuveni 10 000 kvadrātmetru platībā ar pastaigu taku un atpūtas zonas izveidi, kā arī ceļu un laukumu apbūve 16 000 kvadrātmetru platībā ar teritoriju 232 autostāvvietām, piecām autobusu stāvvietām un velosipēdu novietni pie ēkas ieejas.

Rēzeknes Olimpiskajā centra būvniecības kopējās plānotās izmaksas ir nepilni 17 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)