Banner 980x90

Salīdzina ar Zaporožjes seči

Šajās dienās daudzi ukraiņi ar lepnumu norāda uz barikādēm Kijevas centrā, piebilstot, ka to izveidošana apliecinot vēlēšanos beidzot dzīvot civilizētā, turklāt īsti neatkarīgā Ukrainas valstī.

Nocietinājumus, kas stiepjas gandrīz no Besarābijas tirgus pa Hreščatiku līdz Eiropas laukumam pie Gruševska ielas netālu no parlamenta, nedaudz romantiski salīdzina ar Zaporožjes seči. Kādreiz tā kalpoja par patvēruma vietu nepakļāvīgajiem ukraiņu kazakiem un joprojām tiek uzskatīta par viņu neatkarības alku simbolu.

Tāpat arī tagad - Kijevas centrā aiz barikādēm pulcējas tie, kas ir gatavi cīnīties par Ukrainas neatkarību. Viņi paši gan nelieto vārdu cīnīties un pašreizējos notikumus sauc par karu. Un karstākās dienas par kauju dienām. Tam patiešām ir pamats, jo valdības spēki lietojuši šaujamieročus un, kā zināms, ir arī pirmie upuri.

Daudzu ieskatā, prezidenta Viktora Janukoiča režīma noziedzīgais raksturs tagad esot redzams pilnībā. To apstiprinājusi izšķiršanās par spēka lietošanu pret mierīgiem demonstrantiem un arī īstu noziedznieku nolīgšana sev par palīgiem. Kijevā tos dēvē par tituškām (jauns cilvēks, kura uzvārds Tituško, piekāva TV 5.kanāla korespondenti) - šādi apzīmē par naudu salīgtas personas, kas par nelielu summu 15-20 eiro dienā, gatavi piekaut jebkuru miermīlīgu demonstrantu, vai arī kādu citu personu.

Kā Kiev24.lv stāstīja revolucionāri noskaņotie kaujinieki, tituškas esot viņu uzbrukumu mērķis. Iepriekš viņi (tituškas) bijuši visai nekaunīgi, diezgan brīvi uzbrukuši cilvēkiem, kas nākuši no mītiņu vietas Neatkarības laukumā. Reidos pret viņiem esot panākts, ka tuvākajā teritorijā ap barikāžu un telšu nometni viņi tikpat kā vairs neesot sastopami.

Tomēr situācija pilsētā ir ievērojami mainījusies. Revolucionāri neiesaka vienam pašam naktī pastaigāties pa pilsētu centru, tieši tādēļ, ka iespējams satikties ar režīma nolīgtajiem tituškām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)