Banner 980x90

SIA "Rēzeknes Satiksme" aizvadīto gadu noslēgusi ar 100 000 eiro zaudējumiem

Daugavpils, 9.apr., LETA. Rēzeknes pilsētas pašvaldības SIA "Rēzeknes Satiksme", kas nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu Rēzeknes sabiedriskā transporta maršrutu tīklā, aizvadīto gadu noslēgusi ar 1 843 115 eiro apgrozījumu un 100 446 eiro zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gadu iepriekš, 2016.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 1 592 502 eiro, bet zaudējumi - 149 509 eiro.

Pašvaldībā SIA "Rēzeknes Satiksme" zaudējumus saista ar bezmaksas sabiedriskā transporta ieviešanu. Uzņēmums regulāri pārskata savu zaudējumu pozīcijas un veic pasākumus zaudējumu sabalansēšanai un samazināšanai, kā arī strādā pie papildus ieņēmumu gūšanas no tādiem pakalpojumiem kā autobusu komercpārvadājumu sniegšana, reklāmas izvietošana un stāvvietas pakalpojumi, skaidroja pašvaldībā.

SIA "Rēzeknes Satiksme" galvenie panākumi pērn bija bezmaksas sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšana lielākajai daļai pilsētnieku, kā arī iesaistīšanās projektā "Videi draudzīga Rēzeknes pilsētas sabiedriskā transporta attīstība".

2017.gada martā Rēzeknes dome apstiprināja saistošos noteikumus "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rēzeknes pilsētas sabiedriskajā transportā", kā rezultātā lielākā daļa pilsētā deklarēto iedzīvotāju sabiedrisko transportu var izmantot bez maksas. Lai arī jauninājuma rezultātā mazinājās uzņēmuma ieņēmumi no biļešu un mēnešbiļešu tirdzniecības, tas ir nozīmīgs solis rēzekniešu labklājības uzlabošanā.

SIA "Rēzeknes Satiksme" 2017.gadā kā sadarbības partneris iesaistījās Kohēzijas fonda līdzfinansētajā projektā "Videi draudzīga Rēzeknes pilsētas sabiedriskā transporta attīstība", kā rezultātā tiks iegādāti četri jauni videi draudzīgāki transportlīdzekļi un izveidota saistītā uzlādes infrastruktūta. Pirmos elektrobusus rēzeknieši ieraudzīs jau šī gada beigās.

Galvenie uzņēmuma izvirzītie uzdevumi 2018.gadā ir maršrutu saraksta kustības shēmas pilnveidošana, jauna sarakstu dizaina ieviešana, antivandāļu sarakstu kronšteinu nomaiņa pieturvietās un pieturvietu audio paziņošana sistēmas uzstādīšana autobusos.

Uzņēmums izvirzījis vairākus uzdevumus arī 2019.-2020.gadam, kas paredz labiekārtot uzņēmuma teritoriju, remonta zonu, iesaistīties "gudro" autobusu pieturu izveides projektā, ka arī autobusu pieturās izvietot elektroniskos informācijas tablo.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)