Banner 980x90

Sieviešu apavi – sieviešu labākie draugi 

Foto: SomijasApavi.lv
Foto: SomijasApavi.lv
Iedodiet sievietei īstās kurpes, un viņa iekaros pasauli. Pelnrušķītei taču izdevās, vai ne? Mūsdienu pasaulē kristāla kurpītes gan vairs nav modē, taču sieviešu apavi arī bez tām ir pieejami ārkārtīgi plašā klāstā. Par dažiem veidiem, kā sieviešu apavi tiek iedalīti, lasiet tālāk. Bet pirms tam – kā izvēlēties apavus.

Kas jāņem vērā, izvēloties sev apavus?
Sieviešu apavi ir svēta lieta daudzām. Kā nekā – apavi sievietēm tiek ražoti tik bagātīgā klāstā, ka pat grūti izsekot. Bet ir daži knifi, ko vērts ņemt vērā, lai jaunu apavu izvēle būtu patīkams piedzīvojums. Vai tie būtu ādas apavi sievietēm, balles kurpes, balerīnas vai laiviņas – izvēle jāizdara rūpīgi.

Abu pēdu izmērs
Kaut arī sieviešu apavi tiek ražoti pāros, kur abas kājas ir vienādas, dzīvē reti kurai sievietei pēdas ir vienāda garuma. Tāpēc ir svarīgi pievērst tam uzmanību un izvēlēties apavus, kas nevainojami der abām pēdām.

Pēdas forma
Ikvienai sievietei gribētos domāt, ka viņas pēdas ir kristāla kurpīšu cienīgi smalkas, taču apavu izvēlē veiksies labāk, ja apavi sievietēm tiks iegādāti nevis tai pēdai, kuru gribētos, bet tai, kura ir. 
Šaura pēda: ļoti šaurām pēdām nevajadzētu izvēlēties apavus ar plaši atvērtu purngalu – pēda vienkārši slīdēs cauri, un apavu nēsāšana sagādās diskomfortu. 
Plata pēda: jāpiemeklē tāds modelis, kas der visplatākajai pēdas vietai. Nav vērts cerēt, ka veikalā laikotie ciešie apavi ar laiku izstaipīsies. Labāk uzreiz izvēlēties tādus, kas der. Sieviešu apavi ir pieejami plašā klāstā, piemērotu modeli var atrast vienmēr.
Materiāls: ādas apavi sievietēm joprojām ir vispopulārākā izvēle. Šis materiāls ir izturīgs, uzticams un viegli kopjams – atliek vien pajautāt pārdevējam piemērotāko kopšanas līdzekli.

Apavu veids
Internetveikalā SomijasApavi.lv apavi sievietēm iedalās sešās kategorijās – basenes, čības, gumijas zābaki, kurpes, mokasīni, puszābaki. Tālāk ir sīkāks katras kategorijas apraksts.
Basenes
Kāda pēdas daļa ir atsegta svaigai gaisa plūsmai – purngals, papēdis, sānu mala. Pie šīs kategorijas pieder sandales, iešļūcenes, romiešu tipa sandales, klikatas, kurpes ar siksniņu uz papēža, kurpes ar vaļēju purngalu.
Čības
Nogurušu pēdu labākais draugs, kas allaž sagaida mājās un tīkami sargā kāju no vēsajām grīdām, mēbelēm un aizmirstiem lego klucīšiem.
Gumijas zābaki
Nu jau popularitātes ziņā tie konkurē ar sandalēm. Intriga saglabājas – kas būs iecienītākie vasaras apavi šogad? Neaizstājami, ja jābrien pa krūmiem. Vai pilsētas pielijušajiem džungļiem.
Kurpes
Visplašākā grupa – būtībā visi slēgtie apavi. Gan skrienamās kurpes, gan elegantas laiviņas. Gan ar plakanu zoli, gan uz papēža.
Mokasīni
Pēdējā desmitgadē ļoti populāra sieviešu apavu grupa, kas savu nosaukumu un stila vadlīnijas aizguvusi no indiāņiem. Oriģināli par mokasīniem sauc izrotātus mīkstus Ziemeļamerikas indiāņu apavus, kas šūti no viena ādas gabala un kam nav papēža. Mūsdienu pasaulē – tie ir ērti zempapēžu vai bezpapēžu apavi, kam raksturīga puslokā nošūta virsējā daļa, nosegta daļa pēdas virspuses, nereti arī ādas bārkstis vai pušķīši. 
Foto: SomijasApavi.lvFoto: SomijasApavi.lv


Puszābaki
Puszābaki ir slēgti apavi potīšu augstumā. Piemēroti pavasarim un rudenim, ar oderi derēs arī ziemā. Zābaki sievietēm vienmēr ir patikuši ar savu daudzpusību, jo vienmēr lieliski izskatās gan pie svārkiem, gan biksēm.

Lai arī kādas būtu vēlmes vai vajadzības, internetveikala "Somijas apavi" plašajā klāstā ikviena var atrast sev tīkamus sieviešu apavus. Atliek vien atvērt interneta pārlūku un sākt lūkot! Sieviešu apavi jūs jau gaida.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)